Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Neapole otvorili múzeum venované tenoristovi Enricovi Carusovi

Napísal Róbert Bosák, 19.09.2023

Mapa talianskych múzeí sa v priebehu letných prázdnin rozšírila. Novým prírastkom je múzeum venované opernému spevákovi E. Carusovi. Otvorené bolo v jednom z palácov v jeho neapolskom rodisku.

 

Meno Enrico Caruso sa spája s celosvetovou popularizáciou tenoru. Rodák z Neapola patril medzi prvých tenoristov s medzinárodným komerčným úspechom. Ako prvý predal viac ako 1 mil. kópií platní a zaplnil koncertné sály v Európe aj v USA. Talianske mesto chce verejnosti pripomínať celoživotné dielo neapolského velikána aj v novom múzeu, ktoré bolo otvorené po 150 rokoch od narodenia opernej legendy.

Zdroj: napoli.fanpage.it

 

Exponáty z tvorby a života E. Carusa

 

Nové múzeum Museo Caruso bolo zriadené v priestoroch paláca Palazzo Reale di Napoli. Ojedinelá expozícia približuje návštevníkom múzea život a hudobnú tvorbu Enrica Carusa. Medzi vystavenými exponátmi sú dokumenty a fotografie mapujúce kariéru najslávnejšieho Neapolčana z prelomu 19. a 20. storočia. Návštevu obohatí prehliadka kostýmov zo živých operných vystúpení. Expozíciu dopĺňa multimediálny súbor hudobných nahrávok a filmových záberov.

Zdroj: centenariocaruso.it

 

Prvé múzeum svojho druhu v krajine

 

Podobnú expozíciu zriadenú pod záštitou štátu by sme v Taliansku hľadali márne. Museo Caruso je prvým národným múzeom venovaným Enricovej tvorbe a životu. Kompetentní nepovažujú jeho zriadenie za prínos len kvôli zvýšeniu atraktivity mesta medzi domácimi aj zahraničnými turistami. Vyzdvihnutie úspechu opernej hviezdy môže mestu pomôcť zlepšiť mafiánskou históriou poznačený imidž Neapola doma aj vo svete.

Zdroj: napoli.fanpage.it

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: napoli.fanpage.it, centenariocaruso.it