Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Londýne zatúžili po 300-metrovom mrakodrape z dreva

Napísal Róbert Bosák, 20.11.2016

Architekti z celého sveta poňali expanziu drevostavieb po svojom a panorámy svetových metropol začali zdobiť drevené veže. Snaha postaviť 300-metrový mrakodrap z dreva je však odvážnym zámerom, na ktorý si doteraz nik netrúfol.  

 

Dokázať postaviť 300-metrový mrakodrap je v dnešnej dobe samozrejmé, no nie pokiaľ ide o vežu stojacu na drevenej konštrukcii. S výškovými projektmi tohto druhu totiž skúsenosti nemajú ani tí najlepší architekti sveta. Niekto sa však musí odhodlať vziať zodpovednosť za výstavbu prvého dreveného mrakodrapu na seba, čo sa s veľkou pravdepodobnosťou  podarí v prípade realizácie londýnskej Oakwood Tower.

Zdroj: www.costar.co.uk

 

Odvážny projekt, aký nemá konkurenciu

 

Najvyššie drevostavby súčasnosti vyrastajú len do výšky niekoľkých poschodí. 49-metrový Treet v nórskom Bergene, 22-metrová berlínska bytovka E3 alebo pripravovaný 84-metrový HoHo Wien sú doposiaľ vrcholom toho, čo boli architekti schopní navrhnúť. Cambridgská univerzitaPLP Architecture však šokovali svet a spoločne pripravili projekt výstavby 300-metrového dreveného mrakodrapu.

 

80 poschodí, 304 metrov, priestory pre stovky ľudí

 

Plánovaná výška revolučného mrakodrapu sa aktuálne odhaduje na 304 metrov. Podľa prvých vizualizácií má nehnuteľnosť vyrásť až do výšky 80 poschodí, čím sa priblíži k tým najvyšším londýnskym stavbám. Pre porovnanie, aktuálny výškový líder Shard dosahuje len o 6 metrov viac, takže rozdiel bude minimálny. Síce ide o odvážny plán, no v prípade úspešnej výstavby si v ňom nájdu bytové aj nebytové priestory stovky ľudí.

 

Budova má vyrásť v jednej z najlepších lokalít

 

Aby superlatívov nebolo málo, autori projektu k tomu dopĺňajú aj ideálnu polohu. Budovu chcú postaviť priamo v centre metropoly, kde je najvyššia frekvencia ľudí v meste. Nakoľko výsledok ich snahy bude v centre pozornosti, zodpovednosť za stopercentné odvedenie práce sa ešte zvyšuje. To by malo byť pre autorov projektu dosť veľkým záväzkom, takže uvidíme, ako to celé dopadne a či sa výstavba drevostavieb posunie na vyšší level.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

 

Text : Róbert Bosák

Foto : costar.co.uk, dailymail.co.uk