Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Londýne predstavili neuveriteľnú kolekciu svietidiel z podhubia

Napísal Róbert Bosák, 27.10.2017

Už sme tu mali lampy vyrábané z textilných vlákien, z plastových fliaš či z pečiva. Po najnovšom na scénu prichádzajú svietidlá zhotovené z podhubia, ktoré sa stali ďalším príkladom netradičného, no účelového využitia prírodných materiálov.

 

V zozname prírodných alternatívnych materiálov využívaných pri výrobe svietidiel, nábytku a iných bytových doplnkov sa ocitlo aj podhubie. To dokáže v kombinácii s drevom poslúžiť pri výrobe trendových modelov schopných vniesť do príbytkov originalitu. Aspoň to si myslia  Ninela Ivanova a Sebastian Cox, duo perspektívnych návrhárov, ktorí na londýnskej výstave Design Frontiers 2017 predstavili svoju neuveriteľnú kolekciu. 

Zdroj: twitter.com    

Pokrokové spojenie dreva a podhubia

 

Kombinácia dreva a podhubia je dnes nezvyčajná, ba priam neuveriteľná, no pred storočiami sa občas vyskytla v príbytkoch, a to v podobe povrchovej úpravy nábytku. Zdá sa, že vďaka práci vyššie spomínanej dvojice, ktorá skúšala podhubie ako materiál aplikovať aj na textílie a bytové dekorácie, sa toto pokrokové spojenie vrátilo vo veľkom štýle. Formou kolekcie totiž ovládlo tohtoročnú výstavu Design Frontiers, kde sa na ňu upriamilo najviac pozornosti.

Zdroj: designmagazin.cz

 

Prvá kolekcia vsadila na jednoduchosť

 

Aktuálne predstavená kolekcia vsadila na jednoduchosť, čoho výsledkom je návrh 2 rôznych typov klasických svietidiel. Žiadny z nich nepatrí k prelomovým dizajnovým trendom, no už len výroba lámp z netypického materiálu, akým podhubie určite je, pridáva daným modelom na výnimočnosti. Sami návrhári sú radi, že sa im vôbec podarilo vyrobiť funkčné a praktické svietidlo tohto typu, pretože spracovať podhubie do elegantnej podoby so schopnosťou svietiť nebolo ľahké.

Zdroj: architecturaldigest.com

 

Okrem svietidiel sa navrhli aj stoličky

 

Nie sú to len svietidlá, ktoré sú súčasťou originálnej kolekcie koketujúcej s podhubím. Do hry vstúpil aj návrh stoličiek, ktoré takisto využívajú tento alternatívny materiál. Jedná sa o nové drevené modely, o ktorých povrch na sedadlovej časti sa postaralo práve podhubie. Zaujímavé je, že na prvý pohľad nám tieto stoličky môžu pripomínať korkový nábytok, ktorý aj z diaľky vzbudzuje pozornosť svojou živosťou.

Zdroj: domusweb.it

 

Budúcnosť svietidiel a nábytku vyrábaných z kombinácie dreva a podhubia je zatiaľ neistá. Na výstave o ich predaji alebo aspoň cene, za ktorú by sa mohli predávať, nepadlo ani slovo. Otázny je aj vznik ďalších modelov či dokonca celých kolekcií, ktoré by mohli prísť na trh a stať sa bežnou súčasťou príbytkov.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : twitter.com, designmagazin.cz, architecturaldigest.com, domusweb.it