Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Las Vegas vyrába elektrinu ľudská chôdza

Napísal Róbert Bosák, 22.11.2016

Las Vegas šokovalo svet už viackrát, no tentoraz sa mu podarilo prekvapiť v dobrom slova zmysle. Stalo sa totiž prvým mestom na svete, v ktorom sa energia vyrába vďaka ľudským krokom.

 

Počujete dobre, ľudská chôdza dokáže podporovať výrobu elektriny, ktorá môže byť následne využívaná v mestách. Vraj na to stačia špeciálne dlaždice a pouličné lampy, ktorých spojenie dokáže produkovať solárnu energiu. A kolískou tejto revolučnej technológie , ktorá má moc zmeniť svet, sa stalo práve Las Vegas.

Zdroj: www.dtlv.com

 

Revolúcia vo výrobe solárnej energie

 

S revolučným riešením, ktoré dokáže priam nemožné, prišla spoločnosť EnGoPLANET. Už na jar bolo zo strany predstaviteľov mesta avizované, že do konca roka by mali na miestnych uliciach vyrásť špeciálne lampy schopné produkovať solárnu energiu len vďaka chôdzi ľudí. Zámer sa podarilo zrealizovať a tieto zariadenia sa stali realitou vo viacerých častiach mesta.

Zdroj: www.inhabitat.com

 

 Ľudia vyrábajú elektrinu počas chôdze

 

Celý proces produkcie elektriny funguje len vďaka okoloidúcim ľuďom. Tí totiž kráčajú po špeciálnych dlaždiciach prispôsobených potrebám rozprúdenia kinetickej energie. V praxi to znamená, že ak sa po dlaždiciach spraví krok, pohne to kinetickou energiou nasmerovanou do špeciálnych lámp. Tie tak môžu svietiť a poskytovať WiFi bez akéhokoľvek zdroja napájania a pokiaľ budú ľudia chodiť ulicami, tak budú fungovať nepretržite.

Zdroj: www.engoplanet.com

 

Las Vegas - líder v udržateľnosti

 

„Las Vegas je lídrom v udržateľnosti. Vždy máme záujem o objavovanie nových technológií, ktoré nám môžu pomôcť zachovať naše mesto pre ďalšie generácie.“

Aj toto vyjadrenie starostky Carolyn Goodmanovej potvrdzuje, prečo sa za destináciu vhodnú na experiment so špeciálnymi lampami vybralo práve Las Vegas. Mesto má výhodu, že patrí k najnavštevovanejším zámorským mestám, takže čím viac ľudí sa prejde jeho ulicami, tým viac energie sa vyrobí. Už teraz si tam niektorí chodia zaskákať, aby pomohli produkovať lacnú a šetrnejšiu elektrinu v čo najväčších množstvách.

Zdroj: www.balkangreenenergynews.com

 

Projekt využitia špeciálnych lámp pracujúcich vďaka ľudskej chôdzi sa v uliciach Las Vegas osvedčil. Nakoľko je relatívne nový, v najbližšom období sa bude skúmať jeho význam pre mesto aj jednotlivé lokality. Ak sa experiment ukáže ako prospešný a merania vykážu úsporu, potom by spoločnosť EnGoPLANET mohla zásobiť takýmito lampami aj ďalšie mestá.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : dtlv.com, inhabitat.com, engoplanet.com, balkangreenenergynews.com