Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Košiciach už prebieha výstavba národného centra plaveckých športov

Napísal Róbert Bosák, 06.10.2023

Centrum diania v oblasti plaveckých športov na Slovensku sa presunie na východ. Stane sa tak po ukončení realizácie projektu nového plaveckého komplexu v Košiciach. S jeho výstavbou sa začalo pred niekoľkými týždňami. Hotový má byť do 2 rokov.

Zdroj: nockosice.sk


V metropole východu dlhší čas chýba väčšie a modernejšie plavecké centrum. Mestská krytá plaváreň sa v júni otvorila až po vyše 3 dekádach, no jej súčasný statický a technický stav jej neumožní plniť svoju funkciu viac ako pár rokov. Mesto Košice tak pristúpilo k rozhodnutiu prestavať krytú plaváreň na špičkový športový komplex, ktorý bude niesť štatút celoštátneho centra plaveckých športov.

Zdroj: nockosice.sk


Náklady na prestavbu vyše 16,6 mil. €


Výsledkom prestavby starej krytej plavárne bude Národné olympijské centrum plaveckých športov Košice (NOCKE). Športový komplex bude vybudovaný s dôrazom na zabezpečenie vysokého štandardu pre plavcov aj vodnopólistov. Projekt prestavby, ktorá si vyžiada náklady vo výške viac ako 16,6 mil. € bez DPH, má za cieľ zriadiť na mieste aktuálne búranej krytej plavárne špičkovo vybavené plavecké stredisko s potrebným zázemím, ktoré bude k dispozícii profesionálnym športovcom aj širšej verejnosti. Celé centrum bolo navrhnuté tak, aby spĺňalo nároky Medzinárodnej plaveckej federácie FINA, čo umožní NOCKE hostiť medzinárodné súťažné podujatia v plávaní, v synchronizovanom plávaní aj vo vodnom póle.

Zdroj: nockosice.sk


Plavecký komplex otvoria v roku 2025


Nové plavecké centrum má byť športovcom aj verejnosti k dispozícii do 2 rokov. Prestavba má trvať 18 mesiacov, športový komplex so štatútom národný bude následne skolaudovaný a uvedený do prevádzky. Realizácia projektu už začala. Stará krytá plaváreň bola v auguste odovzdaná zhotoviteľovi diela a v priebehu septembra sa začalo s úvodnými demontážnymi, resp. búracími prácami. V prípade naplnenia stanoveného časového harmonogramu sa nové plavecké centrum otvorí v 1. polroku 2025. Počas prebiehajúcej realizácie je pre Košičanov k dispozícii ako dočasná alternatíva vodnopólový bazén na kúpalisku Červená hviezda alebo vybrané bazény v areáloch miestnych škôl.

Zdroj: nockosice.sk


Text: Róbert Bosák
Zdroj: nockosice.sk, TASR – teraz.sk
Zdroj foto: nockosice.sk