Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V korunách švédskych ihličnanov vyrástol netradičný stromový hotel

Napísal Róbert Bosák, 07.02.2017

Bývanie na stromoch je stále viac v móde a tomuto trendu začali prepadať aj hotelieri. Jeden netradičný hotel zrealizovaný priamo v korunách ihličnanov vyrástol aj na severe Európy.

Zdroj: twitter.com

 

Hotely plné luxusných materiálov a moderného zariadenia postavené v obrovských budovách nemusia lákať každého. Mnohí cestovatelia ocenia niečo menšie, skromnejšie a nápaditejšie, čo splní ich predstavy o netradičnom ubytovaní . Práve pre takých sa realizujú hotely, ktoré vyrastajú hoci aj na korune stromu. Svoje o tom vedia autori projektu The 7th Room, ktorý vznikol na severe Švédska uprostred laponských lesov.

Zdroj: domusweb.it 

Nadzemné bývanie priamo na strome

 

Nápad na netradičný hotel, ktorý turistom navštevujúcim Laponsko umožní prežiť jedinečný zážitok, prišiel od majiteľa spolupracujúceho s architektmi zo štúdia Snohetta. Výsledkom ich práce je hotelový komplex niekoľkých apartmánov zrealizovaných priamo na stromoch vo výške 10 metrov nad zemou. Každý z príbytkov podopiera stĺp a pripojené schodisko, ktorým sa návštevníci dostanú hore. Architekti mysleli aj na prenos batožiny a navrhli špeciálny vlek, ktorý odbremení ubytovaných od nosenia nákladu po schodoch.

Zdroj: citylife.si

 

Minimalistický hotel pre nenáročných

 

Kto chce prespať v tomto stromovom hoteli, musí zabudnúť na honosnosť a kontinentálne podmienky. Projekt bol navrhnutý v minimalistickom štýle, na základe čoho majú apartmány len 55m2. Napriek tomu disponujú dostatočným priestorom s dvoma spálňami, obývačkou a útulnou plne zariadenou kúpeľňou. Celý priestor je presklený od stropu po podlahu, čo len umocňuje zážitok z fascinujúceho výhľadu. Interiér sa nesie v znamení svetlohnedého dreva a čiernych odtieňov, ktoré dotvárajú celkovú atmosféru príbytkov.

Zdroj: urdesignmag.com

 

Treehotel zo švédskych lesov je ďalšou ukážkou, ako môžeme bývať v prírode bez toho, aby sme do nej príliš zasiahli. Komplex stromových apartmánov je šetrný, nezaberá miesto a jeho realizáciou nedošlo k poškodeniu životného prostredia. Okrem toho ponúka ohromný zážitok spojený s nezvyčajnou formou bývania, ktorý sa nezažíva každý deň.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : elizabethbolognino.com, twitter.com, domusweb.it, citylife.si, urdesignmag.com