Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Kalifornii vybudujú najväčšiu zelenú strechu sveta za 3 miliardy dolárov

Napísal Róbert Bosák, 05.08.2016

Má dosahovať plochu 121 000m2, ponúknuť bývanie 800 majiteľom bytov a stáť okolo 3 miliárd dolárov. Projekt najväčšej zelenej strechy na planéte je hotový, teraz ho už len treba zrealizovať.

 

Okolo kalifornského Cupertina, jedného z centier amerických IT firiem, je v poslednom čase poriadny rozruch. Ten spôsobili megalomanské stavebné projekty, medzi ktorými bolo najprv predstavenie novej centrály Apple a po nej prišiel na rad plán novej štvrte s najväčšou zelenou strechou na svete.

Zdroj: dirt.asla.org

 

Náročný projekt s rekordne veľkou strechou

 

Podľa prvých vizualizácií, ktoré boli verejnosti predstavené ešte pred koncom minulého roka, bude realizácia projektu dosť náročná. Veľkosť strechy sa má rozpínať na ploche presahujúcej výmeru 121 000m2, ktorá pokryje rozsiahlu zónu v oblasti Sillicon Valley. Ak sa podarí plán zrealizovať podľa pôvodnej predstavy, pôjde o rekordne veľkú strechu tohto typu, ktorá zatiaľ nemá konkurenciu nikde vo svete.

 

Cieľom projektu je vznik novej štvrte

 

Vybudovanie najväčšej zelenej strechy sveta má súvis so vznikom novej štvrte v Cupertine. Tá sa údajne stane viacúčelovým centrom lokality, ktorá má ponúknuť ideálne podmienky na bývanie, nákupy, prácu aj relax. Podľa architekta a jeho partnerov sa štvrť stane inšpiráciou toho, ako budú vyzerať mestá budúcnosti a zaháji rozsiahlejšiu expanziu zelenej architektúry v Kalifornii.

 

Predpokladané vybavenie novej štvrte :

 

–        zelená strecha s výmerou zhruba 121 400€m2

–        800 moderne zariadených úsporných bytov

–        185 000m2 kancelárií a veľký obchodný dom

–        viac ako 6 km chodníkov spojených parkom

–        klzisko, detské ihriská, bežecká dráha aj fitko

–        rozsiahle sady, vinice, lesíky a lúčne plochy

Zdroj: www.gradnja.rs

 

Zámer uruguajského architekta Rafaela Viňolyho musíme označiť za dosť odvážny, nakoľko pri príprave projektu nasadil latku príliš vysoko. Ťažko povedať, či sa podarí jeho obrovský plán uskutočniť a dostať do reálnej podoby, keďže výstavba si vyžiada kopec administratívy, vytrvalú prácu a hlavne obrovské investície. Viňoly si však verí a s cieľom zrealizovať jeden zo svojich najväčších projektov je ochotný zariskovať.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : dirt.asla.org, gradnja.rs