Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Jeseníkoch vznikne nové návštevnícke centrum

Napísal Róbert Bosák, 22.03.2024

V ČR je viac ako 20 chránených krajinných oblastí. Len v 10 z nich je tzv. Dům přírody, ktorý slúži ako viacúčelové návštevnícke centrum prezentujúce miestnu prírodu a život v nej. Zoznam týchto stredísk rozšíri Dům přírody Jeseníků.


Atraktívnu horskú oblasť pod najvyšším moravským vrchom Praděd navštívi ročne takmer 500 000 turistov. Napriek vysokej návštevnosti v regióne stále chýba moderné návštevnícke centrum. Zmeniť to má realizácia projektu Dům přírody Jeseníků, ktorý plánuje vybudovať Agentura ochrany přírody a krajiny ČR v spolupráci s Moravskoslezským krajem a štátnym podnikom Horské lázně Karlova Studánka.

Jeseníky, Zdroj: jeseniky.cz


Moderné návštevnícke centrum v Karlově Studánce


Kúpeľná obec Karlova Studánka v okrese Bruntál patrí medzi najnavštevovanejšie lokality v Jeseníkoch. Ako populárne horské stredisko a križovatka turistických trás bola zvolená za vhodné miesto na výstavbu moderného strediska pre turistov. Vybudované bude podľa vzoru zahraničných návštevníckych centier, ktoré slúžia ako verejné informačné body poskytujúce turistom zázemie a všetky potrebné informácie o miestnej oblasti a jej prírode.


Prezentácia Jeseníkov aj environmentálna výchova


Širokú informačnú a edukačnú funkciu bude plniť aj Dům přírody Jeseníků. Jeho cieľom je prezentovať prírodu moravského pohoria a ukázať návštevníkom jej pestrosť. Stredisko bude organizovať rôzne výstavy a tematické podujatia so vzdelávacím charakterom. V priestoroch „prírodného domu“ sa majú organizovať prednášky a besedy pre školy, ktoré budú prebiehať v rámci programov environmentálnej výchovy. Úlohou centra bude aj poskytovanie zázemia a potrebných informácií o možnostiach pobytu a turistiky v Jeseníkoch širokej verejnosti.

Karlova Studánka, Zdroj: karlovastudanka.com


Nové návštevnícke stredisko v Karlově Studánce má byť verejnosti k dispozícii v roku 2028. Náklady na výstavbu si vyžiadajú zhruba 125 mil. Kč. Realizácia projektu bude financovaná zo štátneho rozpočtu aj zo Švajčiarskych fondov, ktoré sú poskytované na rozvoj cestovného ruchu, ochranu prírody a odborné vzdelávanie v týchto oblastiach.


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: jeseniky.cz, karlovastudanka.com