Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Hongkongu môžete bývať vo vesmírnych kajutách. Majú len 2 m2!

Napísal Róbert Bosák, 03.11.2016

Bývanie v mini domoch sa stáva celkom trendy, no v prípade špeciálnych miniatúrnych bytov v Hongkongu to už prehnali. Je vôbec možné žiť v priestore s výmerou len 2 m2 a hovoriť o komforte?

 

Majú plochu len niečo cez 2 m2, prenajímajú sa za viac ako 600€ a len márne v nich budete hľadať denné svetlo. Čím môžu byť tieto mini byty pripomínajúce vesmírne kajuty atraktívne pre obyvateľov? Je to o snahe nájsť v preplnenom centre Hongkongu aspoň nejaké priestory alebo ide o skvelú manipuláciu prenajímateľa, ktorý presvedčil naivných nájomníkov, že žijú v nadčasových príbytkoch?

Zdroj: www.rtvplus.cz  

 

Bývajte ako kozmonaut

 

Ceny bývania v Hongkongu zaznamenávajú rekordný rast, čo sa podpísalo aj na cenách bytov v štvrti Sai Ying Pun. Aj to mohlo viesť miestnu podnikateľskú dvojicu k prenajímaniu týchto mini bytov, ktoré majú byť lacným a dostupným riešením. Problémom však je ich miniatúrna plocha, takže iniciátor nápadu musel presvedčiť záujemcov, že im ponúka bývanie s pôžitkom života vo vesmírnej kajute.

 

Do bytu sa vošlo „základné vybavenie“

 

Prenajímateľ sa nechal počuť, že každá z kajút disponuje základným vybavením. Akosi však zabudol, že aj keď v stiesnenom priestore je matrac, klimatizácia, TV a špeciálne osvetlenie vyvolávajúce pocity ako v kozme, obyvateľom bude chýbať denné svetlo a efektívny vetrací systém. Našťastie, v spoločných priestoroch sú toalety a kúpeľňe, čo robí z bytov štandardné obývateľné miesto.

 

Skeptici kritizujú prehnanú cenu

 

Majiteľ objektu s týmito bytmi síce avizuje, že ide o nadčasové bývanie snov, no skeptici jeho slovám nedôverujú. Na internete rozvírili diskusiu o tom, že cena za prenájom týchto kajút je nadhodnotená. Platiť za 2 m2 okolo 600€ mesačne je vraj zdieraním bez ohľadu na to, o aký úžasný nápad ide. Zdôvodnenie vysokej ceny však na seba nenechalo dlho čakať a majiteľ sa obhajuje tým, že kajuty sídlia v historickej budove v centre lukratívnej štvrte.

Zdroj: www.rtvplus.cz   


Zdá sa, že zopár záujemcov sa na stratégiu prenajímateľa chytilo a aj keď nepoznáme pravý dôvod dopytu po týchto bytíkoch, môžu sa zaradiť k prvým „kozmonautom“ z Hongkongu. Netreba byť žiadnym pesimistom, aby sme vedeli, že žiť v takýchto podmienkach nevydržia dlho. Prenajímateľovi tak ostáva dúfať, že o bývanie vo vesmírnej kajute (alebo skôr rakve, ako sa zmienili niektoré média), prejaví záujem čo najviac ľudí v poradovníku.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : rtvplus.cz