Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Edinburghu vznikne nová štvrť s tisíckami domov za 2 mld. GBP

Napísal Róbert Bosák, 04.03.2024

V škótskej metropole sa schyľuje k realizácii jedného z najväčších stavebných projektov za posledné roky. Jeho výsledkom bude predmestská štvrť pre tisícky obyvateľov. Nové bývanie si nájdu v rezidenčnej zóne s niekoľkými tisíckami domov.

West Town, Zdroj: 7narchitects.com


Viacúčelová štvrť na západe mesta


Jedna z najväčších predmestských štvrtí v Škótsku vyrastie v západnej časti mesta. Developeri ju postavia podľa návrhu domáceho ateliéru 7N Architects na viac ako 200-akrovom voľnom priestranstve v blízkosti letiska v časti Ingliston. Projekt West Town navrhli ako viacúčelovú štvrť, ktorá bude primárne plniť rezidenčnú funkciu. Obytnú časť zaberie 7000 domov, ktoré doplnia objekty s občianskou vybavenosťou. Návrh projektu počíta s nemocnicou, materskou školou, obchodmi aj niekoľkými kanceláriami. Rodinné domy aj komerčné priestory obklopia parky, zelené zóny aj športové plochy.


Koncept 20-minútového mesta


Projekt z dielne 7N Architects nasleduje najnovšie urbanistické trendy. Návrh West Town sa opiera o stále viac využívaný koncept 15, resp. 20-minútového mesta. Jeho cieľom je vytvoriť návrh mestskej štvrte, ktorej obyvatelia majú všetky potrebné služby na dosah ruky. V prípade West Town sa majú dostať do škôlky, do nemocnice či do obchodu do 20 minút peši alebo na bicykli. Koncept 20-minútového mesta podporuje zdravší životný štýl a odbremeňuje mestské lokality od osobných áut. Zároveň šetrí priestor a umožňuje ho využiť na budovanie zelených zón namiesto betónových parkovísk.


Realizácia bude stáť 2 mld. GBP


Ambiciózny návrh siahne investorom hlboko do vrecka. Celkové náklady na výstavbu novej štvrte sa počítajú v stovkách miliónov libier. Iniciátori projektu predbežne rátajú s investíciou vo výške 2 mld. GBP. Stavebné práce chcú začať najneskôr pred koncom tohto roka. Presný termín bude závisieť od rýchlosti vybavenia všetkých povolení a ukončenia príprav na štart výstavby. Prvé domy majú byť postavené, skolaudované a následne v krátkom časovom slede osídlené v priebehu roka 2026.

West Town, Zdroj: 7narchitects.com


Text: Róbert Bosák
Zdroj foto: 7narchitects.com