Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Duisburgu postavia najväčší oceliarsky závod v Nemecku

Napísal Róbert Bosák, 15.09.2023

V nemeckom priemysle sa schyľuje k realizácii ďalšieho veľkého projektu. Zrealizovaný bude v meste Duisburg v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Jeho výsledkom bude najväčší oceliarsky závod v krajine.

 

Rekordne veľkú oceliareň vybuduje spoločnosť ThyssenKrupp. Najväčší nemecký producent ocele v súčasnosti zamestnáva v Duisburgu približne 13 000 ľudí. Ich počet sa po výstavbe a následnom uvedení novej továrne do prevádzky ešte zvýši. Stať sa tak má v roku 2026, kedy sa plánuje spustenie výroby v najväčšej nemeckej oceliarni.

Zdroj: thyssenkrupp-steel.com

 

2-miliardový príspevok z prostriedkov EÚ

 

Výstavba novej oceliarne v Duisburgu si vyžiada náklady rátané v stovkách miliónov. Vznik závodu finančne podporí aj EÚ. Európska komisia v lete schválila grant, z ktorého bude môcť ThyssenKrupp financovať výstavbu výrobného areálu aj náklady spojené s jeho prevádzkou. Celková výška grantu dosahuje takmer 2 mld. €. 550 mil. € z tohto balíka pôjde na samotnú výstavbu oceliarne, zvyšných 1,45 mld. € sa vyčlení na financovanie dodatočných nákladov vznikajúcich pri prevádzke závodu počas prvých 10 rokov od spustenia výroby.

 

Šetrnejšia a ekologickejšia produkcia ocele

 

Európska komisia sa zapojila do financovania závodu kvôli ekologickému rozmeru projektu. Grant zo zdrojov EÚ bol schválený v rámci podpory rozvoja zeleného priemyslu. Závody na výrobu ocele patria medzi najväčších znečisťovateľov životného prostredia, čo chce Európska komisia zmeniť aj poskytovaním príspevkov pre najväčších výrobcov. Oceliareň v Duisburgu bude môcť aj vďaka európskym peniazom disponovať zariadeniami využívajúcimi vodíkové technológie, ktoré umožňujú vyrábať oceľ lacnejšie a šetrnejšie voči životnému prostrediu.

Zdroj: thyssenkrupp-steel.com 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: thyssenkrupp-steel.com