Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Dubaji postavia ďalšiu fascinujúcu stavbu

Napísal Róbert Bosák, 19.03.2015

Prinášame Vám pohľad na ďalší pripravovaný unikát zo sveta architektúry, ktorý doposiaľ nemá obdobu. Ide o stavbu jedinečného múzea, ktorá má priniesť do stavebníctva niečo nečakané.

Jedinečné dielo s dávkou stavebnej revolúcie, aj takto sa dá charakterizovať pripravovaná realizácia Múzea budúcnosti. Jeho výstavba sa bude niesť v znamení dosť výstižného sloganu : „Pozeraj do budúcnosti, tvor budúcnosť.“ Pôjde o špeciálny projekt, ktorý má priniesť netradičný futuristický štýl spojený s využitím najmodernejších stavebných postupov, takže očakávania finálneho výsledku sú už teraz veľké.

Zdroj: www.hyperallergic.com


Sídlom veľdiela bude Dubaj 


Developerom chystajúcim veľkolepé projekty v Dubaji sa v posledných rokoch začalo nesmierne dariť. Jedno z najväčších centier súčasnej svetovej architektúry bolo vybraté aj pre projekt Múzea budúcnosti, takže domáci obyvatelia aj návštevníci sa môžu tešiť na ďalšiu fascinujúcu budovu v tejto lukratívnej lokalite. Tentoraz však nepôjde o výškový mrakodrap a predbiehanie sa vo výstavbe do neba siahajúcich budov, ale priestor dostane inovácia a progres, ktoré majú verejnosť zaujať niečím úplne iným.

Zdroj: www.thenational.ae


Prvá stavba svojho druhu


Netypický, ale o to viac sledovaný projekt budovy predstavil vládnuci emir Mohammed bin Rashid. Verejnosť tak získala prvé informácie o plánovanej výstavbe, ktorej výsledok môže v stavebníctve udať nový smer. Hlavným dôvodom je dizajn budovy, pretože okrem špeciálneho zhotovenia fasád a netradičného tvaru bude priťahovať pozornosťou obrovskou dierou priamo v strede stavby. Druhým dôvodom je spôsob výstavby, nakoľko má byť na realizáciu väčšej časti budovy použitá technológia 3D tlače.

Zdroj: www.3dprint.com


Snáď sa to už podarí


Štýlové múzeum, ktoré má byť ďalšou architektonickou ozdobou Dubaja, by malo byť hotové v roku 2017. Tešiť sa dopredu však nemá zmysel, pretože v súčasnosti malo na svete stáť podobne orientovaných objektov viac, no ich výstavba sa buď neukončila alebo sa upustilo od pôvodných zámerov a výsledne diela boli zrealizované v pozmenenom štýle. Medzi takýmito múzeami budúcnosti je napríklad projekt Museu do Amanha v brazílskom Riu, ktorého verzia je značne oklieštená. Podobný scenár sa odohral aj pri výstavbe čínskeho iGreen, ktoré sa síce podarilo postaviť z recyklovaných CD, no so značnými úpravami v porovnaní s pôvodnými plánmi. 


Múzeum budúcnosti v Riu :

Zdroj: www.cursodavida.com.br


Šejkovia z emirátov to vzali s budovaním ohromujúcich budov vážne a investícia vo výške zhruba 128,5mil.€ je ďalším dôkazom, že chcú ukázať svetu svoju vášeň pre architektúru. Avšak najpodstatnejšie je, že tento „monument“ môže inšpirovať aj ďalších a oblasť stavebníctva sa môže opäť posunúť o niečo vyššie.


Text : Róbert Bosák

Foto : dailydesignnews.com, hyperallergic.com, thenational.ae, 3dprint.com, cursodavida.com.br