Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Dubaji oprášili projekt prvého rotujúceho mrakodrapu na svete

Napísal Róbert Bosák, 27.02.2017

Už sa zdalo, že s prekvapeniami na realitnom trhu v Dubaji bude chvíľu pokoj.  Pred niekoľkými dňami však médiá obletela správa o príprave výstavby rotujúcej výškovej veže, ktorá má opäť posunúť úroveň architektúry o krok vpred.

 

Už sme tu mali tenisový kurt na streche mrakodrapu, krytú lyžiarsku halu v púšti, podmorské vily aj najvyšší mrakodrap sveta. Dubajským šejkom však stále nestačí a po najnovšom sú ochotní zafinancovať otáčajúcu sa výškovú vežu so schopnosťou rotácie. O tomto projekte sa síce hovorilo už v roku 2008, no až teraz sa našla vôľa na jeho realizáciu.

Zdroj: desigmena.com

 

Prvá plne rotujúca veža sveta

 

Dynamic Tower, ako je oficiálne pomenovaný oprášený projekt prvej plne rotujúcej budovy na svete, vzbudil vysoké očakávania hneď po predstavení úvodných vizualizácií. Mrakodrap, ktorý prinesie netradičné bývanie v maximálne luxusnom nadštandarde, by mal byť novou ozdobou Dubaja. Objekt totiž ponúkne obyvateľom možnosť užívať si výhľad na metropolu z rôznych uhlov pohľadu a to vďaka spomínanej schopnosti otáčať jeho jednotlivé poschodia.

Zdroj: awayofseeing.wordpress.com

 

Pár faktov o pripravovanom mrakodrape:

 

- 80-poschodový mrakodrap má vyrásť do výšky 330 metrov

- byty sa budú môcť otáčať o 360 stupňov v rôznych rýchlostiach

- predpokladaná cena bytov sa pohybuje od 30 miliónov dolárov

- náklady na výstavbu môžu dosiahnuť aj 500 miliónov dolárov

Zdroj: thesun.co.uk

 

Projekt prinesie architektúre nový smer

 

Autorom vysnívaného projektu prvej rotujúcej veže tohto typu je David Fisher. Jeho projekty sú známe netradičnými návrhmi, vďaka ktorým chce udávať svetovému stavebníctvu celkom nový smer. Tým je tzv. dynamická architektúra, ktorá môže rozvíjať flexibilitu nehnuteľností zameranú na ich schopnosť rotácie, čím dokážu lepšie pracovať so solárnou energiou a tým aj podporovať trvalo udržateľnú výstavbu.

Zdroj: construzionpalotta.it

 

Príprava projektu a následné zahájenie výstavby sa už raz odložilo, takže uvidíme, či sa po nedávnych vyhláseniach ľady naozaj pohnú. Ani architekt, ani investori zatiaľ nezverejnili žiadne konkrétne termíny, známa je akurát kolaudácia naplánovaná na rok 2020.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : independent.co.uk, designmena.com, awayofseeing.wordpress.com, thesun.co.uk, construzionpalotta.it