Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V domácnostiach sa čoraz viac objavuje meď

Napísal Róbert Bosák, 18.03.2015

Moderný interiérový dizajn ovplyvňuje rôznorodosť, vďaka ktorej pôsobia priestory inovatívne a obyvateľom prinášajú originalitu. Pri zariadení hrá hlavnú rolu kreativita, ktorá ponúka možnosť zakomponovať do príbytkov aj rôzne netradičné materiály.


Každý interiér ponúka široké spektrum možností k zostaveniu šikovného dizajnu, ktorého súčasťou môžu byť aj netradičné prvky. Nakoľko sa pri riešení súčasných interiérov kladie dôraz na zakomponovanie unikátnych materiálov, nájdeme v nich aj nečakané súčasti ako napríklad meď. Tá si postupne získava miesto v našich domácnostiach a v kombinácií s vhodnými doplnkami prispieva k vytvoreniu štýlového a komfortného prostredia v obydlí.

Zdroj: www.insidecor.cz


Návrat medeného materiálu


Vieme, že meď sa v interiéroch využívala v minulosti často. Ešte pred príchodom striebra a porcelánu sa uplatňovala na kuchynských potrebách, dekoráciách a stávala sa súčasťou kúpeľní. S príchodom nových materiálov ustúpila do úzadia, až takmer celkom vymizla a v príbytkoch by sme ju našli len sporadicky. V súčasnosti tak prichádza nová vlna spojená s jej bežným domácim využitím, na základe čoho sa dá hovoriť o veľkom návrate.

Zdroj: www.e-newspeak.eu


Vytvára nadčasový dizajn


Na medi ako materiáli vhodnom pre dekoráciu interiérov sa najviac cení jej schopnosť pôsobiť nadčasovým vzhľadom. Podobne ako iné vzácne kovy nestráca svoj šmrnc a obyvatelia ju tak považujú za viac ako len sezónnu záležitosť. Keďže má takúto pozitívnu povesť, nájdeme ju v rôznych interiéroch od klasických s nádychom vintage až po moderné štýly ladené do futuristických motívov.


Vhodná do minimalistických interiérov

Ďalším pozitívom medi ako doplnku do domácností je jej flexibilita. V praxi to znamená, že sa hodí do viacerých typov interiérov, aj keď svoje zaslúžené miesto si vydobyla práve v tých minimalistických. Preto ju najčastejšie nájdeme u priaznivcov severského štýlu a bežne sa nachádza aj v industriálne orientovaných príbytkoch. Experimentujú s ňou aj v orientálnych domácnostiach, no nakoľko tam nevyužívajú kovy ako dekorácie, ide o ojedinelé výnimky.

Zdroj: www.e-newspeak.eu


Najvyužívanejšie medené doplnky :


–        svietniky a vázy

–        misky a príbory

–        vešiaky na oblečenie

–        klobúky na lampách a lustroch

–        konštrukcie stolov a stoličiek

–        kombinujú sa aj do podlahových krytín!

Zdroj: www.ebarch.cz


Meď sa teda znova hlási o slovo aj v interiérovom dizajne a sú to najmä minimalisticky zariadené domácnosti, kde ju môžeme nájsť najčastejšie. Pri vhodnej kombinácií farieb, tvarov a materiálov však ideálne zapadne k akémukoľvek štýlu a vďaka svojmu nadčasovému vzhľadu zapôsobí na obyvateľov dávkou komfortu a elegancie.


Text : Róbert Bosák

Foto : insidecor.cz, e-newspeak.eu, ebarch.cz