Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Číne skonfiškovali rekordný počet nehnuteľností

Napísal Róbert Bosák, 25.03.2024

Trend nárastu počtu skonfiškovaných čínskych nehnuteľností pretrváva ďalej. Miestne úrady počas 12 mesiacov minulého roka „odobrali“ majiteľom rekordný počet obytných aj nerezidenčných nehnuteľností.


Skonfiškovaných bolo takmer 800 000 čínskych nehnuteľností


Podľa čísel China Index Academy, ktorá monitoruje priebežný vývoj na čínskom realitnom trhu, sa počet skonfiškovaných nehnuteľností zvyšuje neustále od roku 2020. Vlani dosiahol ďalší vysoký medziročný rast, ktorý viedol k doposiaľ najvyššiemu výsledku, odkedy je tento ukazovateľ sledovaný. Celkový ročný počet všetkých skonfiškovaných nehnuteľností vrátane garáží, pozemkov a parkovacích plôch sa vyšplhal na 796 000. V porovnaní s rokom 2022 ide o 36,7 % nárast.

Zdroj: pixabay.com


Počet skonfiškovaných obytných nehnuteľností vzrástol o 43 %


Ešte vyšší medziročný rast bol zaznamenaný v ukazovateli, ktorý porovnáva priebežný vývoj počtu skonfiškovaných rezidenčných nehnuteľností. Miestne úrady za 12 mesiacov minulého roka „zhabali“ 389 000 bytov, rodinných domov a iných nehnuteľností určených na bývanie. V porovnaní s rokom 2022 je to o 43 % viac. Vyše štvrtina zo skonfiškovaného nehnuteľného majetku na bývanie bola úspešne vydražená. Na aukciách si našlo nových vlastníkov 99 000 rezidenčných nehnuteľností.

Zdroj: pixabay.com


Text: Róbert Bosák
Zdroj: TASR – teraz.sk
Zdroj foto: pixabay.com