Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Číne oceňovali najlepšie výškové budovy

Napísal Róbert Bosák, 04.08.2016

Najlepšie výškové budovy už nie sú vyhlasované len vo vybraných regiónoch. Obdobné ocenenia začali udeľovať aj v Číne, kde sa toto leto hľadali najlepšie „mrakodrapy“ po prvýkrát.

 

V Číne to myslia s pokrokom v architektúre naozaj vážne a okrem hľadania rôznych nových dizajnérskych postupov sa snažia aj o vyzdvihnutie domácich stavieb vo verejných kruhoch. K tomu im pomáhajú viaceré súťaže, vďaka ktorým sa najlepšie projekty oceňujú prestížnymi cenami, čoho príkladom je práve ocenenie najlepších čínskych výškových budov roka.

 

Wangjing SOHO T1, T2 a T3 (Peking)

 

Porota udelila prestížny titul premiérového ročníka hneď štyrom objektom, ktoré si to právom zaslúžili. Prvou z ocenených sú medzinárodne preslávené trojičky Wangjing SOHO T1, T2 a T3 priamo z hlavného mesta, o ktorých dizajn sa postaral ateliér zosnulej architektky Zaha Hadid. Najvyššia z nich vyrástla do 200 metrovej výšky a ostatné dosahujú vyše 90 metrov.

Zdroj: www.gmp-architekten.de

 

Hongkou SOHO (Hongkong)

 

Moderná administratívna budova z Hongkongu s dosť príznačným názvom Hongkou SOHO nemôže v zozname ocenených chýbať. Ide o ekologickú vežu siahajúcu do výšky 136 metrov, ktorá sa vyznačuje špeciálnym dizajnom a navyše disponuje certifikátom LEED Gold, ktorý z nej robí inšpiratívny príklad kombinácie kvality, elegancie a úspory.

Zdroj: www.telegraph.co.uk


The Asia Pacific Tower & Jinling Hotel (Nanking)

 

Medzi štvoricou ocenených sa ocitol aj hotelový komplex z mesta Nanking, ktorý siaha až do výšky 242 metrov. Okrem nadštandardných ubytovacích zariadení sú súčasťou nehnuteľnosti aj moderné administratívne priestory, ktoré ponúkajú ideálne pracovné prostredie v dobrej lokalite. 

Zdroj: www.yaret.com.cn

 

Bund SOHO (Šanghaj)

 

Zaujímavým objektom sú aj posledné ocenené priestory Bund SOHO situované v Šanghaji. Ide o kancelárie v modernom štýle, ktoré sa nachádzajú v 136 metrovej budove postavenej v lukratívnej obchodnej štvrti. Ich jedinečný vzhľad majú na svedomí architekti z Nemecka, ktorí prišli s návrhom hodným ocenenia v tejto prestížnej súťaži.

Zdroj: www.cyzone.cn

 

Text : Róbert Bosák

Foto : members.ctbuh.org, gmp-architekten.de, telegraph.co.uk, yaret.com.cn, cyzone.cn