Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V britskej metropole chcú zriadiť unikátny transportný výťah

Napísal Róbert Bosák, 26.06.2016

Z Londýna sa budeme hlásiť ešte veľakrát. Tamojšia architektúra totiž predstavuje jeden unikát za druhým a aktuálne prichádza na rad projekt pokrokového high-tech výťahu, ktorý by mal uľahčiť pohyb obyvateľov v prehustenej metropole.

 

Doprava a pohyb obyvateľstva v niektorých častiach Londýna kolabuje, takže tímy vedcov, architektov a dopravných technológov musia vymýšľať riešenia, ako túto situáciu zlepšiť. Jedným zo zlepšujúcich návrhov má byť aj nedávno predstavený projekt inštalácie high-tech výťahového systému, ktorý by mal zjednodušiť presun ľudí do jednotlivých budov v meste.

 

Unikátny výťah prináša technologický pokrok

 

Od predstaveného projektu nečakajte nič bežné, pretože tento výťah bude unikátom, ktorý je už teraz považovaný za pokrok vo svojom obore. Ide o špeciálny high-tech výťahový systém prevádzkovaný horizontálne aj vertikálne, čo umožní omnoho efektívnejší transport mestom. Keďže podobné zariadenie nenájdeme nikde na svete, Londýn by sa mal stať prvým mestom, kde bude tento pokrokový  objav nainštalovaný.

Zdroj: www.dailymail.co.uk

 

Efektívnejší pohyb ľudí v Londýne

 

Zdá sa, že Londýnčanov čaká pri presune z podzemných staníc metra do svojich cieľových lokalít istá úľava od dennodenného stresu. Nový high-tech výťah by totiž mal fungovať ako efektívny pomocník pri ich transporte, pričom nielenže skráti čakanie na výťah (k cestujúcim by mal prichádzať v polminútových intervaloch), ale prepraví ich rovno k viacerým obytným aj administratívnym budovám, s ktorými bude prepojený.

Zdroj: www.thyssenkrupp-aufzuege.at

 

Prvý výťah sa chystá na stanici metra Waterloo

 

Projekt inštalácie unikátneho zariadenia je zatiaľ v štádiu príprav, pri ktorých treba zohľadniť viaceré aspekty. Po ich úspešnom zvládnutí by sa výťah mohol nainštalovať a Londýnčania si tak pomôžu pri presune mestom. Prvým miestom prevádzky má byť údajne stanica Waterloo, ktorou ročne prejde vyše 90 miliónov pasažierov. Práve tu sa efektívny transportný pomocník zíde najviac a v prípade úspechu by sa sieť výťahov mohla rozširovať ďalej.

Zdroj: www.nationalrail.co.uk

 

Výrobca otestuje výťah v Nemecku

 

Skôr než bude projekt dotiahnutý do úspešného konca a prvý high-tech výťah v Londýne sa stane realitou, okrem spomínaných príprav sa musia vykonať aj dôkladné prevádzkové testy. Tie už výrobca zo spoločnosti ThyssenKrupp začal pripravovať v expozičnej veži v domácom Nemecku, kde má byť na budúci rok zariadenie predstavené verejnosti. Až po tomto kroku sa môže prejsť k samotnej inštalácií a prevádzkovaní v britskej metropole.

Zdroj: www.thyssenkrupp-aufzuege.at

 

V prípade úspešného zvládnutia testov a následného sprevádzkovania tohto výťahu bude svet bohatší o ďalší pokrokový objav. Prevádzka high-tech výťahu na tento spôsob bude doslova revolúciou v technologickej oblasti, ktorej výsledkom môže byť čiastočné riešenie chaotickej dopravy a transportu ľudí vo veľkomestách. Projektom sa určite môžu inšpirovať metropoly v juhovýchodnej Ázií aj USA, kde sú problémy pri presune ľudí enormné. Nový výťah by tak mohol byť jedným z riešení ako lepšie zvládať otázniky súčasného urbanizmu.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : dailymail.co.uk, thyssenkrupp-aufzuege.at, nationalrail.co.uk