Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V boji proti koronavírusu pomôžu aj prepravné kontajnery

Napísal Róbert Bosák, 01.04.2020

Slúžia ako domy, predajne či kancelárie a po najnovšom by sa mali dať využívať aj na zdravotnícke účely. Istá talianska spoločnosť totiž našla spôsob, ako prepravné lodné kontajnery premeniť na mobilné liečebné jednotky pre pacientov s koronavírusom.

Zdroj: carloratti.com


Návrh spoločnosti Carlo Ratti Associati je reakciou na nedostatok zdravotníckych zariadení v Taliansku. Ich kapacity sú čoraz viac obmedzené kvôli vysokému počtu ľudí infikovaných koronavírusom. Pomôcť riešiť situáciu môžu práve špeciálne „prenosné jednotky intenzívnej starostlivosti“ CURA, ktoré budú zriadené v upravených prepravných kontajneroch.

Zdroj: carloratti.com

 

Kvalitnejšie ako nemocničné stany

 

Connected Units for Respiratory Ailment (CURA), ako znie oficiálny názov týchto nových prepravných liečebných jednotiek, môže byť v liečbe ľudí s koronavírusom krokom vpred. Na rozdiel od aktuálne využívaných nemocničných stanov by boli oveľa lepšie izolované, čím by sa bránilo pred unikaním vzduchu zo zariadenia von. Plusom je aj možnosť kontajnery spájať, čím sa dá kapacita zvýšiť na pár desiatok lôžok. Nehovoriac o oknách či dverách, ktoré zaistia pacientom podstatne lepší komfort ako samotné stany.

Zdroj: carloratti.com


Využívať sa môžu po celom svete

 

Najväčšou výhodou takýchto mobilných jednotiek je možnosť ich prepravy. Tá bude možná pomocou lodí, vlakov aj nákladných áut. To umožní presúvať kontajnery nielen do susedných miest, ale rovno aj do zahraničných krajín. Využívať sa budú môcť podľa potreby, či už ako samostatné liečebné jednotky alebo alternatívne poľné nemocnice tvorené spojením viacerých kontajnerov do jedného celku. Výrobcovia mysleli aj na túto možnosť a v rámci návrhu prišli so špeciálnou nafukovacou štruktúrou umožňujúcou prepojenie jednotiek.

Zdroj: carloratti.com


Všetky aktuálne informácie o koronavíruse nájdete na špeciálnej stránke portálu Aktuality.sk


Aktuálne sa vyrába prvý prototyp

 

Či budú liečebné jednotky CURA spĺňať očakávaný účel, to ukážu už najbližšie dni. Aktuálne sa totiž pracuje na výrobe prvého prototypu. Jedná sa o špeciálne upravený kontajner s dĺžkou 6,1 m, ktorý má byť vybavený aj potrebnými lekárskymi prístrojmi. Testovať ho chcú v prvej polovici apríla v jednej z nemocníc v Miláne. Ak sa osvedčí, s najväčšou pravdepodobnosťou sa výroba takýchto objektov rozbehne vo veľkom.

Zdroj: carloratti.com


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: carloratti.com