Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Úver alebo pôžičku spláca 40 % Slovákov

Napísal Róbert Bosák, 24.07.2023

Výstavba, rekonštrukcia, kúpa nehnuteľnosti, nákup auta. To sú len niektoré z položiek, ktoré Slováci financujú prostredníctvom úverov či pôžičiek. Podľa výsledkov prieskumu v súčasnosti spláca úver alebo pôžičku 40 % Slovákov.

Zdroj: pixabay.com


Zadlžených mužov je viac ako 40 %, žien iba 36 %

 

Na priebežný stav počtu Slovákov, ktorí splácajú úver alebo pôžičku, sa pozrela spoločnosť KRUK Česká a Slovenská republika. Z jej nového prieskumu vyplýva, že dlh voči banke alebo nebankovej inštitúcii má v súčasnosti 40 % Slovákov. Tento podiel výraznejšie zvyšujú muži. V porovnaní so ženami, medzi ktorými je 36 % dlžníčok, spláca úver alebo pôžičku 45 % mužov.

 

Najviac zadlžených ľudí žije v Bratislavskom kraji

 

Podiel zadlžených Slovákov sa v jednotlivých krajoch líši. Najviac dlžníkov v súčasnosti žije v Bratislavskom kraji. Ich podiel dosahuje až 50 %. Len o 3 % menej dlžníkov aktuálne žije v Prešovskom kraji. Na opačnej strane rebríčka sa objavil Banskobystrický kraj. V regióne okolo mesta v srdci Slovenska žije 32 % ľudí, ktorí majú na krku nejaký úver alebo pôžičku.

 

Najčastejší účel využitia úveru alebo pôžičky:

 

Zaobstaranie bývania

39 %

Rekonštrukcia bývania

26 %

Kúpa auta

21 %

 

Spoločnosť KRUK Česká a Slovenská republika urobila prieskum sledujúci počet Slovákov splácajúcich úver alebo pôžičku aj pred 2 rokmi. V roku 2021 tento podiel dosahoval viac ako 46 %.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – teraz.sk

Zdroj foto: pixabay.com