Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ukrajinský dizajnér použil na výrobu stoličky plastové obaly od šampónu

Napísal Róbert Bosák, 18.02.2021

Nápady, ako zapojiť do výroby udržateľnosť a recykláciu, prichádzajú z každej strany. Výnimkou nie je ani oblasť nábytkárstva, kde sa s rôznymi „eko“ riešeniami stretávame denne. Jedno z nich predstavil aj ukrajinský dizajnér Sergey Lvov, ktorý premenil obaly od šampónov na užitočný výrobný materiál.

 

S nápadom recyklácie plastového odpadu za účelom výroby nábytku už prišli mnohí dizajnéri. Sergey Lvov však využitie tohto druhu materiálu poňal po svojom. V spolupráci so značkou Levantin Design, ktorá sa špecializuje na kreatívny nábytok, predstavil stoličku s unikátnym návrhom, pri ktorej výrobe zohrali hlavnú úlohy práve plastové obaly na šampón.

Zdroj: levantindesign.com 


Trúbková oceľ a recyklovaný sedák

 

Recyklované šampónové obaly sa nepoužili na výrobu celej stoličky. Pri návrhu Kohti, ako je tento unikátny kus nábytku nazvaný, zohrala dôležitú úlohu aj oceľ. Tá poslúžila ako materiál na zhotovenie trúbkovej oceľovej konštrukcie. Na tú sa následne umiestnil jednoduchý sedák zhotovený zo špeciálne upravenej 2-centimetrovej dosky, na ktorej výrobu boli použité čierne a biele šampónové obaly.

Zdroj: levantindesign.com 


Použitý materiál prináša mnohé plusy

 

Voľba materiálu nepadla na obaly od šampónu len kvôli snahe o recykláciu. Dôvodom boli aj kvalitatívne vlastnosti tzv. HDPE polyetylénu, ktorý je jednou z hlavných výrobných zložiek týchto obalov. Vďaka spojeniu s trúbkovou oceľou sa tak stolička stala odolná voči viacerým vonkajším faktorom. Okrem toho, že jej neublíži voda a bez problémov znesie aj pád, sa môže pochváliť aj mrazuvzdornosťou a schopnosťou vydržať na slnku bez vyblednutia.

Zdroj: levantindesign.com


Stolička vhodná do každého interiéru

 

Originálny vzhľad a vysoká kvalita je kombináciou, ktorá stoličku predurčila do akéhokoľvek interiéru. Obzvlášť kvôli jej praktickému tvaru, ktorý nezaberie veľa miesta. Za mínus sa však dá považovať menší komfort, nakoľko Kohti nedisponuje pohodlným operadlom a opierkami na ruky. Otáznik visí aj nad bezpečnosťou pri sedení, či už ide o klasický druh stoličky alebo o vyššiu barovú verziu.

Zdroj: levantindesign.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: levantindesign.com