Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Úcta ku klasike v znamení vintage

Napísal Róbert Bosák, 15.06.2015

Každý z nás má nejaké sympatie k určitému štýlu, ktoré nás k nemu dosť priťahujú. Na základe takejto príťažlivosti sa nakoniec rozhodneme, že jednotlivé prvky konkrétneho štýlu využijeme aj pri zariaďovaní bývania.  

Zdroj: www.readandpost.cz


Vybraných dizajnových smerov, ktoré oživujú naše domácnosti a udávajú charakter interiéru, je nespočetne veľa. Medzi nimi sa nachádza aj originálny vintage štýl, ktorý musíme zaradiť k tomu najzaujímavejšiemu, čo svet dizajnu ponúka. Práve preto je taký obľúbený vo všetkých vekových kategóriách a jeho prítomnosť v domoch, bytoch a dokonca kanceláriách nepozná hranice.

Zdroj: www.5d-interier.cz


Štýl, ktorý prináša odkaz


Vintage nie je len obyčajný štýl, ktorý sa stal hitom sezóny a o chvíľu vyjde z módy. Jeho zmysel spočíva v hlbokom odkaze, ktorý vnáša do každého príbytku. Dizajnéri hrajúci sa s jeho tvorivým potenciálom si uvedomujú schopnosť spraviť z interiéru komfortné prostredie s príjemnou atmosférou, takže pri tvorbe návrhov vsádzajú na cit, ladnosť a takt. Presne takto na prvý pohľad pôsobia interiéry zariadené v duchu vintage, ktoré prinášajú úctu ku klasike a náklonnosť k histórií, ktorá prežíva prostredníctvom zjednotenia s moderným dizajnom.

Zdroj: www.living.cz


Nečakajte žiadne retro

 

Mnoho ľudí si pod pojmom vintage začne predstavovať rôzne retro prvky, ktoré poukazujú na staršiu módu. Tento názor však nie je celkom pravdivý, pretože retro sa orientuje na rozličné uletené nápady spojené s mnohými trendami letiacimi vo vybraných desaťročiach minulého storočia. Vintage je niekde inde a jeho podstatou je skôr priniesť estetiku a harmóniu, ktorá charakterizovala príbytky v ešte starších časoch. Z interiérov v tomto štýle neraz cítiť nádych viktoriánskeho obdobia a výnimkou nie sú ani ďalšie prvky, ktoré nás vrátia do rokov pred 20.storočím.

Zdroj: www.stylainterier.cz


Charakter vintage interiéru :

 

–        miestnosti sú zariadené v jednoduchom štýle

–        prítomnosť drevených podláh je samozrejmá

–        medzi doplnkami sa nájde niekoľko starožitností

–        izby môžu byť dekorované klasickými textíliami

–        podstatný je dôraz na detail spojený s prejavením kreativity

–        svetlé farby vrátane prevládajúcej bielej budú základom priestoru

Zdroj: www.readandpost.cz


Zakomponovanie vintage štýlu do domácností si obľúbilo mnoho majiteľov a jeho popularita sa v posledných rokoch poriadne dvíha. Celkovo ide o jeden z najrozmanitejších interiérových štýlov, čo je spôsobené hlavne jeho rôznorodosťou. Tá v sebe dokáže spájať vplyvy viacerých klasických štýlov, ktorých kombinácia vytvára ideálnu zostavu pre mnohé typy nehnuteľností a majiteľom objektov dáva vynikajúcu príležitosť ako si ideálne zariadiť bývanie elegantným spôsobom prinášajúcim šarm, zmysel a harmóniu.


Text : Róbert Bosák

Foto : readandpost.cz5d-interier.cz, living.cz, stylainterier.cz