Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Turínska bytovka inšpiruje zelenou architektúrou

Napísal Róbert Bosák, 14.12.2015

Realizácia zelených budov je v posledných rokoch na vrchole a architekti majú veľký záujem o trvalo udržateľnú výstavbu. Dokazuje to aj jeden turínsky objekt, ktorý už tri roky ponúka svojim obyvateľom moderné mestské bývanie postavené na ekologickom princípe. 


Turín patrí k mestám s príjemnou atmosférou v idylickom mestskom prostredí, ktoré ponúka maximálny komfort. Aby mali domáci aj turisti lepší pocit zo života v tejto lokalite, architekti sa im snažia vyhovieť po každej stránke a budujú tu zelené nehnuteľnosti berúce ohľad na životné prostredie. Jeden z najvýznamnejších objektov tohto typu je svetoznámy bytový komplex pomenovaný 25 Verde, ktorý je doslova ideálom moderného ekologického bývania.  

Zdroj: www.doncodesigns.com

 

Zelený nápad za milión

 

Ekologických objektov nie je vo veľkomestách nikdy dosť, takže realizácia projektu 25 Verde bola privítaná pozitívne. Nápad zrealizovať obytný dom, v ktorom sa prelína život človeka s prírodou, priniesol architekt Luciano Pia. Investori sa jeho vízie okamžite chytili a začalo sa s prípravou stavebného plánu. Ten sa podarilo následne zrealizovať a od roku 2012 zdobí mesto Turín bytovka s nadčasovým stavebným prevedením.

Zdroj: www.thrillist.com


Život medzi stromami

 

Hlavný prvok celého projektu sa spájal so zakomponovaním väčšieho množstva vegetácie priamo do budovy. Na ploche päťposchodovej bytovky osadili 150 stromov, ktoré sa starajú o tvorbu príjemnej atmosféry v celom objekte. Život medzi stromami má však viacero výhod, veď obyvatelia sú chránení od ruchu prichádzajúceho z ulíc a takisto žijú v omnoho zdravšom prostredí.  

Zdroj: www.demilked.com

 

Exkluzívne mestské bývanie

 

Čaro bývania v takomto objekte sa skrýva práve v spomínanom súžití človeka a prírody, čo prináša väčší pokoj a možnosť regenerácie do uponáhľaného mestského života. Taliani síce nepatria k vystresovaným typom, no aj napriek tomu im príde vhod ich typická obedná siesta obohatená pobytom v prírode, ktorú majú na dosah rovno doma, veď okrem stromov si môžu užiť aj vlastné jazierko na nádvorí.

Zdroj: www.demilked.com

 

Lepšie je raz vidieť ako tisíckrát počuť, čo platí aj v prípade živej obhliadky tohto moderného objektu. Taliansko je obľúbenou destináciou mnohých Slovákov, ktorí radi spoznávajú čaro tejto krajiny a Turín patrí k vyhľadávaným lokalitám, takže ak budete mať  možnosť spoznať krásy tohto mesta, nezabudnite zavítať na ulicu Via Chiabrera. Práve na nej sa nachádza tento inšpiratívny objekt, ktorý vás očarí svojim originálnym prevedením a ukáže vám, ako sa žije v skutočných ekologických objektoch.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : doncodesigns.com, thrillist.com, demilked.com