Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Trojka medzi najvyššími mrakodrapmi sveta rastie v Číne

Napísal Róbert Bosák, 04.11.2016

Boom okolo výstavby mrakodrapov pokračuje a aj tento rok sa pracuje na najvyšších budovách sveta. Najznámejšou z nich je stavba viacúčelovej veže z čínskeho mesta Wu-chan, ktorá sa má stať treťou najvyššou budovou planéty.

 

Developeri sa pustili do súťaže o najvyššie mrakodrapy s vervou a snaha stavať nové výškové budovy rastie. Svedčí o tom aj prebiehajúca realizácia projektu viacúčelovej budovy Wuhan Greenland Center, ktorej výsledkom má byť vznik moderných obytných, kancelárskych aj hotelových priestorov. Realitný trh v rýchlo sa rozvíjajúcom čínskom meste tak dostane ďalší nadštandardný mrakodrap, a tentoraz jeden z najvyšších na svete.

Zdroj: www.e-architect.co.uk

 

Medzi trojkou najvyšších budov

 

S projektmi rekordne vysokých budov sa aktuálne roztrhlo vrece. Po rozostavanej Kráľovskej veži v Saudskej Arábii a pripravovanej dubajskej veži v tvare minaretu, ktoré ašpirujú na titul najvyššej budovy sveta, prišiel projekt z Číny. Wuhan Greenland Center s plánovanou výškou 636 metrov, čo je o 30 metrov viac ako plánovali, sa tak zaradí k trom najvyšším vežiam. No v prípade schválenia projektu vyše 730-metrovej H700 Shenzen Tower to bude len na chvíľu.

Zdroj: www.designtrend.com

 

Náklady vyjdú na 4 miliardy eur

 

Výstavba jednej z najvyšších budov planéty vyjde investorov až na 4 miliardy eur. Náklady však nevyskočili len kvôli veľkosti objektu(úžitková plocha viac ako 320 000m2), ale hlavne vďaka špeciálnemu konštrukčnému prepracovaniu a elegantnému dizajnu. O náraste investície rozhodol tiež dôraz na ekológiu, ktorý spočíva najmä v efektívnom systéme recyklácie vody a v prepracovanej ventilácii. 

Zdroj: www.designtrend.com

 

Ďalšie zaujímavosti o projekte :

 

-          štíhly aerodynamický tvar má chrániť objekt pred vetrom

-          vrchol budovy pokryje kupola so 61-metrovou korunkou

-          povrch kupoly zabezpečí priehľadný sklenený plášť

-          výťahy s rýchlosťou 12,5m/s budú patriť k najrýchlejším

-          podľa aktuálnych návrhov má úspora dosiahnuť vyše 50%

Zdroj: www.e-architect.co.uk

 

Atraktívny projekt tohto elegantného mrakodrapu je už nejaký čas realizovaný a podľa plánov by ku kolaudácii malo prísť niekedy v roku 2018. Čínske média potvrdzujú, že investorom sa darí a pokiaľ budú pokračovať v tomto tempe, stihnú ukončiť práce načas. Potom by už malo nasledovať slávnostné otvorenie tretej najvyššej budovy z mesta Wu-chan, ktorého panoráma bude opäť o niečo pestrejšia.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : allaboutfreebooks.com, designtrend.com, e-architect.co.uk