Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Trhovisko Miletičova prejde rozsiahlou revitalizáciou

Napísal Róbert Bosák, 30.06.2021

Mestské trhoviská potrebujú k zaisteniu návštevnosti viac ako len kvalitný a rozmanitý sortiment. Zákazníkom by mali ponúkať aj patričný komfort a upravený vzhľad, ktorý z nich urobí funkčný a príťažlivý verejný priestor. Tým by sa po rozsiahlej revitalizácii malo stať aj bratislavské trhovisko na Miletičovej.

 

Jedno z najznámejších a najnavštevovanejších slovenských trhovísk čaká na revitalizáciu už nejaký čas. Tá by sa mohla začať už v blízkej budúcnosti. Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) totiž ohlásil spustenie architektonickej súťaže, ktorej cieľom bude vybrať čo najlepšiu ponuku na realizáciu obnovy Miletičky.

Trhovisko Miletičova, Zdroj: ruzinov.sk


Trhovisko Miletičova v minulosti:


- trhovisko bolo zriadené v bývalom bitúnku, ktorý vznikol v roku 1924

- v 70. rokoch 20. storočia sa do areálu bitúnku presťahovalo trhovisko

- na tržnici postupne pribúdali nové stánky s rôznorodým sortimentom 

- nad vchodom pribudol nový nadpis, zriadila sa menšia kultúrna zóna

- opravili sa cesty na parkovisku a vybudoval sa nový parkovací systém

 

Miletička prejde ďalšími úpravami

 

Úpravy vykonané v minulosti nestačia na to, aby stav trhoviska spĺňal požiadavky kladené na mestské tržnice európskeho formátu. Nároky na tieto verejné priestory sa v poslednom období opäť zvýšili. Miletička tak musí prejsť väčšou obnovou, ktorá ju zmení na atraktívny priestor slúžiaci nielen na nakupovanie, ale aj na trávenie voľného času. Zaistiť to má práve chystaná revitalizácia, ktorej bude predchádzať dôkladná príprava a následná verejná súťaž.

 

MIB zapojí do prípravy aj občanov

 

Práve prípravy, ktoré prebehnú pred vyhlásením súťaže, budú kľúčové pre priebeh chystanej revitalizácie a jej konečný výsledok. Zúčastniť sa ich môžu aj obyvatelia, pre ktorých MIB pripravil online dotazník vyzývajúci k predloženiu svojich nápadov a pripomienok. Okrem zbierania podnetov z radov verejnosti prebehne aj niekoľko rozhovorov s odborníkmi, ktorí svojimi nápadmi a víziami takisto prispejú k návrhu vynovenej podoby trhoviska.

Trhovisko Miletičova, Zdroj: bratislavskenoviny.sk 


V rámci príprav na revitalizáciu, do ktorej sa zapoja aj Bratislavčania, prebehne aj podujatie „Deň na Miletičke“. Uskutoční sa 2. júla priamo v areáli trhoviska. Podujatie bude okrem iného slúžiť aj na osobné zbieranie podnetov k obnove od návštevníkov.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: mib.sk

Zdroj foto: bratislavaden.sk, ruzinov.sk, bratislavskenoviny.sk