Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Travertín – jeden z najobľúbenejších stavebných materiálov

Napísal Róbert Bosák, 19.10.2015

Stavebníci si môžu vyberať z množstva stavebných materiálov, no len niektoré dokážu ponúknuť najvyššiu kvalitu. Medzi tými najlepšími nechýbajú materiály z prírodného kameňa, konkrétne z travertínu. 


Využitie prírodného kameňa v stavebníctve má bohatú tradíciu a v súčasnosti si bez jeho účasti nevieme predstaviť mnohé stavebné projekty. Druhov prírodného kameňa, ktoré sú pri stavebných postupoch aktuálne využívané je niekoľko a každý z nich prináša nejaké výhody. Spomedzi mnohých možností sa viacerí architekti a stavebníci zameriavajú práve na travertín, ktorý pravidelne ukazuje svoje silné stránky a tie zaujali aj nás.

Zdroj: www.prestigestone.sk


Obľuba materiálu rastie 

 

Pojem travertín sa spájal s výstavbou a umením už v dávnej minulosti a jeho využitie v týchto oblastiach pretrváva aj v súčasnosti. Celkovo ide o jeden z najstarších prírodných kameňov, ktorý sa osvedčil ako kvalitný a tvarovateľný materiál a majitelia nehnuteľností s ním spájajú svoje bývanie aj dnes. Aj keď väčšinou ho poznáme vo forme obkladu, s rastúcou popularitou sa začali hľadať nové riešenia jeho využitia.

Zdroj: www.litosonline.com


Vhodný do interiérov aj exteriérov

 

Masívny dizajn, ktorý prírodný kameň ukrýva, sa stal žiadaným a výrobcovia na to museli patrične zareagovať. Preto prišli s niekoľkými riešeniami ako travertín zakomponovať do príbytkov vo väčšej miere. Univerzálnosť materiálu sa rýchlo potvrdila a dnes slúži rovnako účinne v interiéroch aj exteriéroch, pričom sa stáva súčasťou rôznych priestorov. Flexibilitu materiálu umožňujú najmä moderné technológie, vďaka ktorým sa dá spracovať do rôznych podôb a následne aplikovať na rôzne účely.

 

Možnosti využitia travertínu :

 

–        obklady v rôznych miestnostiach

–        dlažba na dvore aj v interiéri

–        súčasť poschodí vonku aj v dome

–        ako základ pre kotvené fasády

–        pri realizácií balkónov a terás

Zdroj: www.litosonline.com

 

Slovensko má vlastný travertín

 

Travertín môže mať rôznu štruktúru a tvar v závislosti od jeho pôvodu. Aj keď predajcovia ponúkajú materiál z viacerých krajín, jeden z najvyhľadávanejších je ten domáci. Pôvod má v oblasti Spiša a nakoľko je v dobrom nepopraskanom tvare, ponúka vysokú kvalitu a dobrý estetický vzhľad. Dostatok travertínu v našich končinách je celkovo plusom pre náš stavebný sektor a pomáha slovenským obyvateľom dostať sa ku kvalitnému domácemu kameňu za priaznivé ceny.

Zdroj: www.litosonline.com


Sláva travertínu ani zďaleka nedosiahla svoj vrchol, takže s jeho účasťou v stavebníctve sa budeme stretávať pomerne dosť. Spôsobené to je najmä tým, že architekti čoraz viac aplikujú nové možnosti jeho využitia, na základe čoho ho môžeme vidieť v interiéroch aj na dvoroch stále častejšie. Vzhľadom na jeho kvalitatívne vlastnosti a dobrý estetický výraz sa netreba čudovať stúpajúcej popularite, ktorá robí z travertínu nadmieru vyhľadávaný materiál. 

 

Text : Róbert Bosák

Foto : prestigestone.sk, litosonline.com