Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Tradičný vianočný Windsor aj s návštevou kráľovnej Alžbety II.

Napísal Róbert Bosák, 24.12.2020

Bolo to už viac ako 30 rokov, čo britská kráľovská rodina počas vianočných sviatkov obchádzala legendárny zámok Windsor. Tento rok sa však situácia zmenila a honosné panovnícke sídlo je opäť poctené návštevou jej veličenstva.

Zdroj: windsor.gov.uk 


Legendárna kráľovská pevnosť v predošlých rokoch nikdy netrpela núdzou o návštevníkov. Počas tohtoročných sviatkov však privíta obzvlášť vzácnu návštevu. Po 34 rokoch totiž vo Windsore prežije Vianoce aj kráľovná Alžbeta II. To, samozrejme, zvedavým návštevníkom neskríži plány, práve naopak. V rámci obhliadky si môžu prezrieť priestory slávneho zámku v ešte krajšom vianočnom prevedení.

Zdroj: windsor.gov.uk 


Elegantný vianočný Windsor

 

Jedno z 3 oficiálnych kráľovských rezidenčných sídel, ktoré patrí medzi najstaršie obývané pevnosti, sa môže pochváliť nádhernou vianočnou výzdobou každý rok. Prítomnosť britskej kráľovnej však bola inšpiráciou na vytvorenie ešte krajšej výzdoby. Jej súčasťou je napr. 6-metrový nórsky smrek ozdobený viac ako stovkou dekorácií, ktoré sa v kráľovskej rodine uchovávajú niekoľko generácií. Chýbať nebude ani vianočný stôl dekorovaný riadom zo zlata a striebra. Výzdobu vianočného stola doplnia aj luxusné krištáľové doplnky.

Zdroj: windsor.gov.uk 


Čo čaká návštevníkov zámku

 

Elegantnú vianočnú výzdobu si môžu návštevníci pozrieť v rámci 2 prehliadkových okruhov. State Dining Room, ako je nazvaný prvý z nich, prevedie hostí po priestoroch, kde kráľovná organizuje bankety a recepcie. Tento rok však kvôli pandémii žiadne stretnutia nebudú. O to viac času zvýši na druhý okruh po priestoroch St. George HallWaterloo Chamber, kde sa hosťom predstavia najkrajšie kúsky vianočnej výzdoby. Návštevníci sa môžu takisto tešiť na krátke projekcie záberov z kráľovských Vianoc v minulosti.

Zdroj: windsor.gov.uk 


Možnosť pozrieť si elegantný vianočný Windsor v takomto špeciálnom ročníku, kedy sa po jeho priestoroch prechádza aj Alžbeta II, potrvá do 4. januára.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: windsor.gov.uk