Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Torontská rezidencia Habitat 2.0 posunie level zelenej architektúry

Napísal Róbert Bosák, 10.04.2016

Fascinujúci dizajn, ekologická dokonalosť a nadštandardný komfort. Aj to má priniesť očakávaná kanadská rezidencia Habitat 2.0, ktorá vraj posunie level celosvetovej zelenej architektúry.

 

Má ísť o jednu z najoriginálnejších budov v Kanade, no nestratí sa ani medzi elitou najlepších nehnuteľností sveta. Tento názor nemajú len iniciátori lukratívneho projektu, ktorý má byť príkladom pre všetkých dizajnérov zameraných na zelenú architektúru. Chystanú rezidenciu z Toronta označili za top budovu aj zástupcovia architektonických komôr z viacerých krajín, ktorí ostali projektom tejto nehnuteľnosti úplne očarení.

 

Príklad ako stavať zelené budovy

 

Pripravovaný projekt Habitat 2.0 vzbudil obrovskú pozornosť hneď po predstavení prvých vizualizácií. Ide totiž o excelentnú rezidenčnú nehnuteľnosť so schopnosťou vyniknúť napriek rastúcemu množstvu zelených budov tohto druhu. Objekt má všetko, čo môžeme od modernej stavby očakávať a sami autori ho označujú za pokrok v oblasti architektúry, ktorým sa môžu inšpirovať všetci priaznivci originálnych stavebných diel.

Zdroj: www.designgate.cz

 

Vplyv severskej architektúry

 

Na znamenitom dizajne obytného komplexu pôsobiaceho dojmom súboru viacerých pixelov majú podiel architekti z dánskeho ateliéru Bjarke Ingels Group. Typický severský rukopis sa prejavuje kreatívnym poňatím ekologickej výstavby, ktorá spája elegantný dizajn s úsporným profilom. Táto kombinácia vedie k docieleniu komfortu a zdravého vnútorného prostredia, čo je pre moderné budovy navrhované severskými architektmi hlavnou charakterovou črtou.

Zdroj: www.designgate.cz

 

Ekológia zohráva kľúčovú úlohu

 

Prestížne rezidenčné projekty sa dnes navrhujú výhradne ako ekologické budovy podporujúce úsporu financií a zároveň ochranu životného prostredia. Obzvlášť to platí pri návrhoch budov od severoeurópskych architektov, ktorí prikladajú dôraz na trvalo udržateľnú výstavbu ešte viac. Ekológia zohráva kľúčovú úlohu aj pri projekte Habitat 2.0, pretože autori navrhli ako súčasť dizajnu terasovité plochy s hojne nasadenými stromami. Vegetácia by mala byť takisto súčasťou strechy, čo doplní aj využitie solárnej energie a funkcia zberu dažďovej vody.

Zdroj: www.designgate.cz

 

Nehnuteľnosť má priniesť 500 nadštandardných apartmánov

 

Okrem pochvál nasmerovaných na estetickú a hospodársku stránku sa pozitívne ohlasy týkajú aj kvalitatívnej úrovne bývania. Investori sľúbili až 500 nadštandardných apartmánov, ktoré majú kupujúcim ponúknuť najvyšší možný komfort. Chystaný komplex má vyrásť na ploche 6700 m2, takže početná ponuka bytov nebude vybudovaná na úkor ich dostatočnej výmery a modernej dispozície. Okrem luxusného interiéru sa obyvatelia dočkajú aj veľkého nádvoria ponúkajúceho príjemné spoločné priestranstvo, v ktorom môžu tráviť voľný čas.

Zdroj: www.dezeen.com 


Očakávaný projekt z Toronta by sa mohol začať stavať už čoskoro, no najprv treba dotiahnuť do konca celý plán realizácie vrátane všetkých príprav. Následne môžu investori spustiť prácu na jednom z najlepších zelených objektov v súčasnosti, ktorý má zdvihnúť latku architektúry o niečo vyššie a ak sa podarí zrealizovať budovu presne podľa predstáv, majitelia apartmánov sa môžu tešiť na vysnívané bývanie v tom najvyššom štandarde.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto: designgate.cz, dezeen.com