Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Top inšpirácie pre veľkonočné interiéry – 1.časť

Napísal Róbert Bosák, 23.03.2016

Po nedávnych Vianociach nám klopú na dvere ďalšie veľké sviatky. Tentoraz ide o tie veľkonočné, ktoré v sebe nesú nádych jari a s tým aj rôzne tipy na výzdobu interiéru. 

 

Veľká noc je ďalším sviatočným obdobím v roku, kedy nám mnohé domácnosti pripadajú ako hotové umelecké ateliéry. Majitelia totiž ozdobujú svoje príbytky rôznymi dekoráciami a harmonické kombinácie dizajnových prvkov spestrujú celý priestor. Aby ste mali dostatok nápadov a svoj interiér aj tento rok odeli do najkrajších možných variácií, prinášame vám pár zaujímavých veľkonočných inšpirácií.

 Zdroj: www.inatel.pt

 

Kraslice do všetkých miestností

 

Naši predkovia si Veľkú noc bez výroby kraslíc ani nevedeli predstaviť, no v dnešnej dobe sa tejto tradičnej práci venuje minimálna pozornosť. Ak si maľované vajíčka nezhotovíte sami, potom si ich môžete aspoň kúpiť. A odporúčame si ich vybrať viac, nech môžu zdobiť každú jednu miestnosť. V predajniach s dekoračným tovarom nájdete motívy a farebné odtiene od výmyslu sveta, takže ani v prípade veľkého počtu kraslíc výzdoba nepadne do monotónnosti.

Zdroj: www.regionhornad.sk

 

Bez zvieratiek Veľká noc nebude

 

K sviatkom jari nepatria len čokoládové zvieratká, ktoré sa rozdávajú za odmenu pre verných oblievačov. Zajačiky, kuriatka aj barančeky majú svoje miesto aj v samotnej výzdobe, ktorú doplnia svojou tradičnou esenciou. Aj pri hľadaní vkusných dekoračných zvieratiek sa dá využiť nekonečný potenciál fantázie a prísť na niečo originálne. Zvieratká si môžete vyrobiť vymodelovaním z plastelíny, vyrezaním z dreva, odliatím zo sadry či vystrihovaním z papiera. K tomu však treba dostatok snahy a trpezlivosti, aby sa vám umelecké dielo pekne podarilo. 

Zdroj: www.sashe.sk

 

Jarné motívy spestria každú izbu

 

Pri výzdobe interiéru by sme mali myslieť aj na bytové textílie, ktoré majú skvelú schopnosť zmeniť charakter miestnosti. Obliečky, závesy aj obrusy dokážu vdýchnuť celému priestoru pocit zmeny, obzvlášť ak použijete farby, ktoré sa vo vašej domácnosti nevyskytujú. Keďže pre Veľkú noc sú typické najmä variácie žltej a oranžovej, môžete vyskúšať niektorý z týchto výrazných odtieňov.  

Zdroj: blog.dekoria.sk

 

Náboženská tematika pre veriacich

 

Pre kresťanov je Veľká noc najväčšou udalosťou v liturgickom kalendári a keďže väčšina slovenskej populácie sa hlási k tomuto náboženstvu, odzrkadľovať sa to bude aj pri zdobení príbytkov. V takomto prípade nebudú chýbať sviece, perníkové jahniatka a symboly kalvárie, ktoré majú istý duchovný zmysel a ich prítomnosťou vo výzdobe môžu obyvatelia prežívať náboženský odkaz sviatkov aj doma, nielen v kostole. 

Zdroj: www.travel.sk

 

Elegantná veľkonočná výzdoba ukrývajúca hlbší umelecký a duchovný zmysel má miesto v našich domácnostiach aj v súčasnosti. O to viac, ak prináša tradičné prvky pripomínajúce skutočný odkaz týchto sviatkov, ktorý nemá komerčný podtón vyplývajúci z globálnych vplyvov. Keďže Veľká noc prináša bohatú inšpiráciu, zajtra sa pozrieme na ďalšie úžasné tipy a konkrétne pôjde o výber vhodných farieb a materiálov. 

 

Text : Róbert Bosák

Foto : inatel.pt, regionhornad.sk, sashe.sk, blog.dekoria.sk, travel.sk