Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Top 3 drevostavby zo zámoria

Napísal Róbert Bosák, 05.02.2017

České drevostavby, ktoré sme vám predstavili včera, nie sú ani zďaleka vrcholom toho, čo výstavba týchto objektov vo svete ponúka. Otvorený vzťah k dreveným domom majú takisto v zámorí, kde vyrástli aj tieto tri sídla.

 

V zámorí sú známi svojim veľkým ekologickým cítením, ktoré sa následne premieta aj do architektúry a stavebníctva. Vďaka tomu nájdeme v krajinách divokej prírody a hustých lesov stále viac moderných drevostavieb, ktoré dvíhajú úroveň trvalo udržateľnej výstavby vyššie. Teraz sa pozrieme na tri zámorské domy tohto typu, ktoré sú aj napriek využitiu dreva ako spoločného znaku, jedinečnými nekopírovateľnými príbytkami.

 

1.Minimalistický domček postavený vlastnými silami

 

Snaha stavať za čo najmenej peňazí a v čo najkratšom možnom čase vedie mnohých zručných staviteľov k sebestačnej realizácii bývania. Podobne bol na tom Alexander Désourdy, ktorý si v kanadskom Boltone (provincia Quebec) postavil vlastnými silami skromný drevený dom. Nenáročný 1-poschodový objekt sa pýši fasádou z masívneho dreva, presvetlenými priestormi a koexistenciou s prírodou, čo presne vystihlo požiadavky majiteľa.

Zdroj: archdaily.com

 

2.Elegantný drevodom na brehu rieky

 

Pokojný život v blízkosti tichej rieky môže byť pre mnohých splneným snom. Ten si splnili aj majitelia drevodomu postaveného neďaleko dedinky Ladner v Britskej Kolumbii. Pri miestnej rieke totiž vybudovali modernú ekologickú drevostavbu, ku ktorej realizácii stačilo obyčajné polomové drevo. Krása domu založená na jednoduchosti sa rozplýva na každom kúsku stavby s plochou 205 m2 plnou komfortu a zdravého vnútorného prostredia.

Zdroj: home-reviews.com

 

3.Drevostavba vybudovaná na hladine jazera

 

Trojicu predstavených zámorských drevodomov uzatvára architektonický skvost postavený priamo na hladine jazera. Ide o domček zrealizovaný v americkom Seattle, kde vznikla dosť netradičná stavba vybudovaná zo špeciálnych drevených prefabrikátov. 2-poschodový dom s výmerou 110 m2 ponúka svojský pohľad na život a aj keď nie je jediným vodným domom na hladine jazera Union, patrí k jeho najelegantnejším dominantám. A nielen k jeho, pretože svojim šarmom sa zapísal medzi najkrajšie domy na svete.

Zdroj: archdaily.com

 

Text : Róbert Bosák

Foto : ownwoodenhouse.com, home-reviews.com, archdaily.com