Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

THERMO|SOLAR zaregistroval medzi prvými zariadenia OZE na dotácie

Napísal admin, 03.09.2015

Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) bude uhrádzať z eurofondov iba oprávneným registrovaným montážnym firmám poukážky pre občanov na obstaranie zariadení na výrobu energií z obnoviteľných zdrojov (OZE). O podporu prostredníctvom týchto poukážok, s finančným príspevkom na kúpu zariadení, sa budú môcť uchádzať slovenské domácnosti v rodinných a bytových domoch už v najbližších mesiacoch. Zariadenia na výrobu elektriny sú obmedzené výkonom do 10 kW.

 

Najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov THERMO|SOLAR Žiar, s.r.o., zaregistroval v SIEA medzi prvými svoje zariadenia - je medzi nimi aj 11 typov slnečných kolektorov a bude ich dodávať aj priamo alebo prostredníctvom siete akreditovaných inštalatérov domácnostiam. Firma dodáva nielen slnečné kolektory, ale aj fotovoltické (FV) panely na výrobu elektrickej energie, tepelné čerpadlá a kombinácie rôznych systémov. Informuje o tom riaditeľ THERMO|SOLARU Alfréd Gottas.

Zdroj: www.thermosolar.sk  

„V praxi to bude vyzerať tak, že zákazník sa s nami spojí (mailom, telefonicky, osobne), my mu poradíme aký systém – napríklad slnečné kolektory a súvisiace zariadenia na ohrev teplej vody, je pre jeho podmienky najvýhodnejší. Následne zákazník požiada o vystavenie poukážky na podporu u SIEA a keď ju získa, uzavrie zmluvu o realizácii s nami, alebo niektorým z našich regionálnych partnerov. Platnosť poukážky je jeden mesiac, ale keď je zaregistrovaná prostredníctvom zhotoviteľa u SIEA, môže si vybrať ľubovoľný voľný termín na dodávku celého systému na kľúč v nasledujúcich niekoľkých mesiacoch. Ak sa už občan rozhodne, že dotované zariadenie si dá namontovať, je preň dôležité, aby s registráciou dlho neváhal. Montovať dotované zariadenia budú môcť iba dodávatelia zo zoznamu SIEA, ktorí musia mať s agentúrou uzatvorenú zmluvu. Môže sa preto stať, že hlavne v prvých mesiacoch po spustení programu budú čakacie doby pomerne dlhé, aj niekoľkomesačné,“ upozorňuje A. Gottas.

Zdroj: www.thermosolar.sk  

Dodáva, že ani terajšie, relatívne výhodné akciové ceny nemusia platiť dlhodobo, pretože sú pre výrobcov na hranici rentability a sú výsledkom stagnácie trhu v posledných rokoch. Pre zákazníkov je dôležité aby sa presvedčili, či ponúknuté výrobky, predovšetkým v prípade že sú veľmi lacné, nepochádzajú zo skladového výpredaja niektorého zo zbankrotovaných európskych výrobcov. V takomto prípade by bolo ťažké niekedy v budúcnosti uplatňovať záruku, bez ohľadu na to, aká je dlhá.O konečnej výške príspevku rozhoduje výkon zariadenia a maximálna výška podpory pre každé zariadenie. Vždy však platí pravidlo, že podpora nesmie presiahnuť výšku 50 % sumy uvedenej na faktúre od zhotoviteľa.

 

,,Pilotný projekt Zelená domácnostiam potrvá až do konca roka 2020 a je naň zatiaľ vyčlenených 45 miliónov EUR. Vláda očakáva, že sa z nich nainštaluje viac ako 15 000 systémov na využívanie OZE. Celkovo je na tieto inštalácie v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia vyčlenených spolu až 115 miliónov eur. Väčšine domácností štát preplatí 30 – 50 % nákladov, vrátane inštalácie zariadenia. V prípade solárneho systému a slnečných kolektorov z akciovej ponukyTHERMO|SOLARU môžu domácnosti dostať dotáciu až vo výške 1750 eur zo systému pre rodinu so 4-5 osobami v cene menej ako 4000 EUR za kompletnú realizáciu na kľúč,“ vysvetľuje A. Gottas.

Zdroj: www.thermosolar.sk  

Zákazník by sa mal vyhýbať rôznym firmám, ktoré vyrábajú rôzne skladačky s pochybnou životnosťou. THERMO|SOLAR dáva na svoje slnečné kolektory 12-ročnú záruku a môže sa preukázať takmer 40-ročnou  životnosťou kolektorov. Všetky kolektory sú certifikované podľa pravidiel Solar Keymark v slovenskej skúšobni TSÚ Piešťany. Kolektory boli v minulosti úspešne skúšané aj v renomovaných skúšobniach Fraunhofer ISE Freiburg, Nemecko; SPF Rapperswill, Švajčiarsko; AIT Viedeň, Rakúsko; SZÚ Brno,  ČVÚT Praha, Bodycoat Ontario, Kanada a Inta Huelva, Španielsko. Kompletný sortiment kolektorov spĺňa podmienky pre dotácie na slnečné kolektory v SR, je taktiež zapísaný v registri BAFA pre dotácie v Nemecku  a všetky vaňové kolektory sú zaradené do dotačnej schémy „Zelená úsporám“ v ČR.

Zdroj: www.thermosolar.sk 

Kolektory zo Žiaru často pracujú v extrémnych podmienkach, alebo na neštandardných spôsoboch využitia tepla. Ako príklady možno uviesť inštaláciu vákuových plochých kolektorov na Umwelt-Forschungszentrum Zugspitze vo výške 2650 metrov nad morom v nemeckých Alpách, alebo zariadenie na odsoľovanie morskej vody v Ománe. THERMO|SOLARU, podľawww.solarthermalworld.org medzi najväčšími výrobcami plochých slnečných kolektorov, patrí  piate miesto v Európe a 14. miesto na svete. Spoločnosť disponuje výrobnou kapacitou na úrovni 600 tisíc m2 kolektorov ročne. Ďalej vyrába všetky typy konštrukcií na upevnenie kolektorov a kompletuje ucelené solárne systémy. Firma má krátke dodacie lehoty, flexibilnosť pri neštandardných požiadavkách, ľahkú dostupnosť výrobkov na celom území SR i ČR, široký sortiment výrobkov v skladoch najväčších zmluvných partnerov vo výhodných cenách. Spoločnosť je oficiálnym školiacim partnerom Svetovej banky pre problematiku využívania solárneho tepla.

 

Ďalšie informácie sú na www.thermosolar.sk , alebo na tel.: +421-45-601 6080