Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

The Lakhta Center - najvyšší európsky mrakodrap z ruského Petrohradu

Napísal Róbert Bosák, 21.09.2018

Budú to už 2 mesiace, čo sa v rebríčku najvyšších európskych budov objavil nový líder. Dlho očakávaný dlháň z ruského Petrohradu sa totiž aj napriek prebiehajúcim finálnym úpravám už od júla považuje za najvyššiu stavbu starého kontinentu.

Zdroj: www.youtube.com 


Nevôľa obyvateľov, bojkot zo strany UNESCO či presúvanie začiatku realizácie. The Lakhta Center, nový líder rebríčka najvyšších európskych budov, sa musel počas svojej cesty vzniku konfrontovať s viacerými prekážkami. Po viac ako 5 rokoch výstavby je však oficiálne hotový a právom posadený na samotný trón európskej architektúry.

Zdroj: www.gazprom-neft.com 


Mrakodrap s niekoľkými superlatívmi

 

Petrohradský nováčik, ktorý sa prebojoval na úplný vrchol poradia výškových budov starého kontinentu, nezaujal len výškou 462 metrov. Prvenstiev či skôr superlatívov, ktorými si ako jedna z mála ruských stavieb, získal rešpekt na medzinárodnom poli, dosiahol hneď niekoľko. Za zmienku stojí, že ide o 2. najvyšší rotujúci mrakodrap sveta, hneď po Shanghai Tower, a vynechať nesmieme ani to, že je najsevernejšie situovaným mrakodrapom na zemeguli.

Zdroj: www.wikipedia.org 


6 čísel o projekte The Lakhta Center:

 

13 – Kým v európskom rebríčku obsadil 1. miesto, v tom celosvetovom sa musí uspokojiť len s 13. pozíciou. Aj to svedčí o tom, aké nízke budovy stavajú na starom kontinente v porovnaní s Áziou či USA.

 

34 – Máloktorý mrakodrap sa môže pochváliť 34 výťahmi, ktoré vedú aj k takým atrakciám ako planetárium, koncertná sála či edukačné centrum.

 

90 – Presne o 90 stupňov sa môže otáčať konštrukcia objektu, a to v celom svojom profile od dna až po úplný vrchol vo výške 462 metrov.  

 

360 – Takto vysoké budovy sa už v dnešnej dobe nenavrhujú bez vyhliadkových plošín. Vo výške 360 metrov ju nájdeme aj v The Lakhta Center.

 

8 000 – Počet zamestnancov po ukončení všetkých finálnych úprav presiahne neuveriteľných 8 000. Svoje pozície budú zastávať v kanceláriách, strediskách služieb a iných prevádzkach rozmiestnených na 87 poschodiach.

 

400 000 – Až toľko údajne dosahuje výmera mrakodrapu, ktorý slúži ako viacúčelový objekt ponúkajúci najvyšší štandard.

Zdroj: www.dailymail.co.uk 


Petrohrad sa týmto projektom poriadne vytiahol, a to nielen do výšky, ale aj krásy a kvality. Panoráma 2 najväčších ruských miest je tak bohatšia o ďalšie veľdielo svetového formátu, na ktoré sú zvedaví odborníci aj laická verejnosť z rôznych častí planéty. Prečo nie, veď vďaka polohe na brehoch Fínskeho zálivu je dostatočným lákadlom nielen pre milovníkov stavieb, ale pre všetkých dovolenkárov.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: russianconstruction.com, www.youtube.com, www.gazprom-neft.com, www.wikipedia.org, www.dailymail.co.uk