Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Tesla chce revolúciu vo výrobe solárnych panelov. Zabuduje ich do strechy.

Napísal Róbert Bosák, 05.01.2017

Pokrok vo výrobe solárnych technológií prináša neustále nejaké zaujímavé novinky. O podporu rozvoja v tejto oblasti sa postarala aj spoločnosť Tesla, ktorá navrhla inovatívne solárne panely.

Zdroj: www.teslavibe.com

 

Príchod solárnych panelov na trh spôsobil revolúciu v stavebníctve, no postupom času bolo potrebné hľadať spôsoby, ako dať ich výrobe nový rozmer. Pokus o ďalší krok vpred má na svedomí viacero firiem zameraných na tieto technológie, no máloktorej sa môže podariť to, čo Tesle. Jedna z jej dcérskych spoločností, Solar City, uviedla na trh novodobú strešnú krytinu, ktorá je vyrobená zo zabudovaných solárnych panelov.

Zdroj: www.theguardian.ng


Novodobé solárne kolektory  

 

Náročná montáž, príliš veľa zabratého priestoru alebo slabšia efektivita. Aj napriek viacerým výhodám sa s využitím solárnych panelov spájajú kritické prívlastky, ktoré bránia ich lepšej prevádzke. Zmeniť to môžu solárne panely, ktoré boli pred koncom roka predstavené práve spomínanou spoločnosťou Tesla. Ako sme uviedli vyššie, ide o panely vyrábané vo forme strešnej krytiny, ktorá nahradí strechy a zároveň uľahčí prácu so solárnymi zariadeniami.

Zdroj: www.jojusolar.co.uk


Dve muchy jednou ranou

 

Prototypy nových solárnych panelov nazvaných Solar Roof vzbudili pozornosť okamžite po svojom predstavení. Spôsobilo to ich skvelé praktické využitie, ktoré umožňuje spojiť strešnú krytinu s modernými solárnymi technológiami v jedno, čím sa môžu ušetriť peniaze aj energia vynaložená na ich montáž. Elon Musk ako autor pokrokového nápadu tak dokázal zabiť dve muchy jednou ranou a pre stavebníkov pripravil riešenie, ako zrealizovať strechu a zároveň si zabezpečiť efektívny spôsob produkovania energie.

Zdroj: www.mashable.com

 

Sklenené panely v rôznych prevedeniach

 

Aj keď tie najdôležitejšie informácie o cene panelov a ich oficiálnom termíne príchodu na trh zatiaľ neboli zverejnené, verejnosť bola oboznámená s niekoľkými podstatnými faktami. Ide o spôsob výroby a následnej montáže panelov, pričom spoločnosť Solar City sa zmienila aj o výrobe krytiny v rôznych dizajnových prevedeniach. Túto variabilitu zabezpečí špeciálne sklo, ktoré dá vďaka dobrej tvarovateľnosti výrobcom možnosť zhotoviť panely v niekoľkých tvaroch a farbách.

Zdroj: www.businessinsider.co.id


Prekvapenie v podobe revolučných solárnych panelov zabudovaných do strechy nie je jedinou novinkou spoločnosti Tesla. Súčasne s tým predstavila aj druhú verziu Powerwall, záložného zdroja pre domácnosti napájaného na báze alternatívnych batérií. Obidve novinky tak zohrajú kľúčovú úlohu pri zavádzaní nových úsporných technológií do praxe a v prípade úspešných testov by mohli už v polovici roka slúžiť majiteľom domácností.   

 

Text : Róbert Bosák

Foto : treehugger.com, teslavibe.com, theguardian.ng, jojusolar.co.uk, mashable.com, businessinsider.co.id