Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Svidník chystá „zelené“ projekty za tisícky eur

Napísal Róbert Bosák, 08.03.2022

Mesto na severovýchode Slovenska bude v blízkej budúcnosti znovu o niečo „zelenšie“ a modernejšie. Kompetentní vo Svidníku totiž pripravujú nové projekty za tisícky eur. Časť z nich sa bude niesť v znamení šetrnosti a udržateľnosti.

 

Chystané projekty si nevyžiadajú žiadne astronomické investície. Tisícky investovaných eur však niekoľkotisícovému Svidníku výrazne pomôžu k „zelenému“ rozvoju. Zároveň prispejú k modernizácii mesta a vybraných budov. Niektoré z nich majú už niekoľko desiatok rokov, čo sa podpísalo na ich stave, ktorý vyžaduje rozsiahlejšiu obnovu.

Zdroj: msgsvobodu.webnode.sk

 

Zelená strecha pre materskú školu

 

Spomedzi všetkých plánovaných projektov získala najväčšiu pozornosť zelená strecha, ktorá bude zriadená na streche pavilónu škôlky na Ulici Ľudovíta Štúra. Jej hlavnou úlohou bude zadržiavanie dažďovej vody, ktoré má prínos najmä z hľadiska zníženia výdavkov za energie. Realizáciu zelenej strechy zaplatí z väčšej časti rezort životného prostredia, ktorý dá Svidníku na tento projekt viac ako 166 000 €. Táto suma ale nepokryje celú investíciu. 5 % z nákladov uhradí mesto Svidník, ktorého poslanci už spolufinancovanie stihli aj schváliť.  

 

Materská škola bude aj zateplená

 

Zriadením zelenej strechy sa obnova škôlky na Ulici Ľudovíta Štúra neskončí. Mesto chystá väčšiu modernizáciu, ktorej cieľom je zateplenie hlavnej budovy. Tá bola postavená ešte v 70. rokoch minulého storočia a po rokoch prevádzky vyžaduje obnovu. Zateplenie už má hotovú aj projektovú dokumentáciu. Mesto ešte musí zohnať financie na realizáciu. Ďalšie peniaze sú potrebné na elektroinštaláciu, úpravu sociálneho zariadenia aj na kúpu centrálneho vysávača. Výška celkovej investície do obnovy škôlky vrátane zelenej strechy má dosiahnuť 245 000 €.

 

Obnova škôlky na Ulici Ľudovíta Štúra je len jedným z pripravovaných projektov, ktoré majú v najbližších rokoch prispieť k modernizácii jednotlivých objektov či priestranstiev pred nimi. Mesto plánuje dať do poriadku aj chodník v areáli škôlky na ulici 8. mája, do ktorého sa má investovať 5000 €. Do škôlky na ulici gen. Svobodu sa má nakúpiť kuchynské vybavenie za 8000 €. Minimálne ďalších 10 000-20 000 € pôjde na rekonštrukcie v miestnych základných školách.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – www.tasr.sk

Zdroj foto: msgsvobodu.webnode.sk