Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Svetové univerzity, ktoré zažiarili fascinujúcim dizajnom

Napísal Róbert Bosák, 27.04.2016

Vzhľad a stav univerzít nie je len vizitkou školstva v danej krajine. Istou mierou vytvára obraz aj o miestnej architektúre a stavebníctve, čím prispieva k ich napredovaniu alebo v opačnom prípade znehodnocovaniu.

 

Vysoká úroveň univerzít je vždy správnym predpokladom k podpore inteligentnej spoločnosti v krajine. Ku kvalitnému štúdiu však nestačí len dobrý študijný program a vhodné podmienky pre absolventov. Vyžaduje to aj vkusné priestory v elegantnom sídle, ktoré spĺňa požiadavky modernej doby a v študentoch vytvára pocit, že navštevujú prestížnu a kvalitnú školu. U nás si z takýchto univerzí vyberať nemôžeme, no vo svete sa ich nájde mnoho, takže poďme sa pozrieť na tie najkrajšie vysoké školy, v ktorých sa vychováva nová generácia vzdelancov.

 

Moskovská štátna univerzita (Moskva, Rusko)

 

Výber najkrajších škôl môžeme začať s Moskovskou štátnou univerzitou sídliacou v honosnej budove pripomínajúcej palác. Stavba sídli na ploche presahujúcej 1500m2 a istý čas patrila medzi desiatku najvyšších mrakodrapov. Dnes už síce nie je výškovou dominantou, no štatút elegantného centra vhodného na štúdium si zachováva stále. 

Zdroj: www.naked-science.ru

 

RMIT University (Melbourne, Austrália)

 

Jedna z najkrajších univerzít sídli v Melbourne, kde patrí k vrcholovým architektonickým dielam a skrášľuje miestnu panorámu. Ide o RMIT University, ktorú navštevujú študenti dizajnových a technologických odborov. Budova za 600 miliónov dolárov sa pýši skvelým ekologickým prevedením a zdravým vnútorným prostredím podporujúcim dobré výkony.  

Zdroj: www.wikipedia.org

 

Mode Gakuen Cocoon Tower (Tokio, Japonsko)

 

Väčšina univerzít dosahujúcich výškové rekordy sídli v Ázií a k nim sa radí aj Mode Gakuen Cocoon Tower, ľudovo nazývaná ako kukla. Vežu patriacu známej japonskej škole postavili v roku 2008, pričom hneď po otvorení sa preslávila ako druhá najvyššia univerzita sveta. 

Zdroj: www.free-d.nl

 

Jockey Club Innovation Tower (Hong Kong)

 

Fascinujúcu stavbu môžu navštevovať aj študenti v Hong Kongu, kde stojí budova patriaca Polytechnickej univerzite. 15-poschodová veža je symbolom dynamicky sa rozvíjajúcej modernej architektúry a s návštevnosťou vyše 1000 študentov patrí k najvyhľadávanejším na svete.

Zdroj: www.domusweb.it

 

Katholieke Universiteit Leuven (Belgicko)

 

Niektoré školy sú známe najmä vďaka bohatej histórií a jednou z nich je Katolícka univerzita Leuven. Jej dizajn prevedený v pravom nádychu renesancie vzbudzuje záujem aj za hranicou školstva a ako veľdielo európskej architektúry ju ročne navštevujú tisíce turistov.

Zdroj: feb.kuleuven.be

 

University of Cape Town (Kapské mesto, JAR)

 

V prípade tejto prestížnej juhoafrickej školy si môžeme vybrať, či nás očarí architektúra alebo skôr krása okolitej prírody. Za komplexom viacerých budov sa totiž vypína masívny prírodný monument vytvárajúci nádhernú scenériu, ktorá môže študentov celkom dobre inšpirovať.

Zdroj: www.capetown.travel

 

University of Mumbai (India)

 

Zabudnúť nesmieme ani na krásu v podaní indického štýlu z Mumbaja. Práve v tomto veľkomeste sídli známa University of Mumbai, ktorej dizajn je tou najlepšou vizitkou univerzitnej architektúry doplnenej o nádherné prostredie vhodné na štúdium.

Zdroj: www.collegesearch.in 


V súvislosti s najkrajšími univerzitami sveta sa pravidelne vytvárajú rôzne rebríčky, ktoré majú verejnosti ukázať školy s najlepšími podmienkami na štúdium obohatené elegantným sídlom vzbudzujúcim rešpekt. V týchto rebríčkoch sa ocitli aj niektoré z nami predstavených objektov, pričom sa im podarilo obsadiť najvyššie pozície. Smutnou správou je, že slovenské školy nie sú medzi najlepšími, takže vzhľadom na aktuálnych stav domácich univerzít máme stále čo doháňať.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : naked-science.ru, wikipedia.org, free-d.nl, domusweb.it, feb.kuleuven.be, capetown.travel, collegesearch.in