Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

ŠÚ SR spustil historicky prvé elektronické sčítavanie domov a bytov

Napísal Róbert Bosák, 05.06.2020

Éra osobného sčítavania domov a bytov sa zrejme definitívne skončila. Do minulosti ju posiela aktuálne odštartované Sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2021. V rámci neho sa budú všetky potrebné údaje o domoch a bytoch v SR získavať výlučne elektronicky.

 

Udeje sa tak vôbec po prvýkrát v histórii. Elektronické sčítavanie síce nie je úplnou novinkou, no doteraz sa vykonávalo skôr súčasne s klasickým spôsobom. K tomu však momentálne ŠÚ SR nepristúpi z niekoľkých dôvodov. Všetky dáta potrebné k vyhodnoteniu bude získavať iba elektronickou formou.

Zdroj: www.pixabay.com


Dáta budú ŠÚ SR poskytovať samosprávy

 

Elektronická forma by mala výrazne uľahčiť celkový priebeh projektu. Zároveň by mala byť zdrojom jedinečných a skutočných informácií, ku ktorých získavaniu nebude potrebný priamy kontakt s majiteľmi bytov a domov. ŠÚ SR sa k nim totiž dostane prostredníctvom spolupráce so samosprávami. Práve tie mu budú posielať dáta, ktoré sa potom preveria, prípadne doplnia údajmi z už existujúcich databáz.  

 

Aké informácie budú vyplývať zo sčítavania:

 

- reálna veková štruktúra domov a bytov

- rozloha obytnej plochy domov a bytov

- formy vlastníctva daných nehnuteľností

- počet izieb/ obytných miestností v bytoch

- napojenie rodinných domov na verejné siete

- vybrané informácie o obnove bytov a domov

 

Sčítavanie bude prebiehať vyše 9 mesiacov

 

Uvedené informácie a k tomu aj ďalšie údaje spojené s počtom obytných nehnuteľností a ich aktuálnym stavom sa budú zbierať a následne spracovávať vyše 9 mesiacov. Celé sčítanie má trvať do marca budúceho roka, pričom prebiehať bude v 2 fázach. Tá prvá bola spustená tento pondelok. Ukončiť sa má až 12. februára 2021. Druhá fáza bude pomerne kratšia s trvaním od 15. februára do 31. marca 2021.

 

Ďalšie informácie o priebehu a forme sčítavania sú dostupné na portáli www.scitanie.sk.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.statistics.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com