Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Sú krbové kachle a piecky praktickejšie ako klasické kozuby ?

Napísal Róbert Bosák, 14.02.2015

Praskajúci oheň, vôňa dreva a skutočné teplo domova, aj takto sa môžete cítiť vďaka vlastnému kozubu. Tento domáci pomocník je užitočný, no jeho hlavní konkurenti sa často ukážu ako praktickejší.

Zdroj: www.kozuby-kachle.com


Vlastníci domov a chalúp, ktorí majú kozub v interiéri, vedia hovoriť o ich perfektnej službe práve počas prebiehajúceho zimného obdobia. Ak sa o kozub staráte správne, jeho úloha je na nezaplatenie. Avšak s jeho používaním súvisí pár obťažujúcich vplyvov, pre ktoré sa mnohí majitelia radšej orientujú na krbové kachle alebo piecky. Tie sa považujú za šikovné a často aj za praktickejšie, čo vedie mnohých k ich uprednostneniu pred riadnym murovaným kozubom.

Zdroj: www.kozuby-kachle.com


V čom spočívajú hlavné výhody krbových kachlí a pecí ?


Jednoduchšia údržba


Celková práca spojená so starostlivosťou o pec alebo kachle nevyžaduje viac námahy ako klasický kozub. To je jedným z hlavných dôvodov prečo je o tieto „alternatívne“ krby v súčasnosti tak veľký záujem. Obsluha krbu a manipulácia pri kúrení je jednoduchšia a aj keď ho treba čistiť pravidelne, nejde o nejaký zložitejší postup ako pri kozuboch.


Bez náročných stavebných zásahov


V prípade krbových kachlí a pecí sa nemusíte obávať nejakých zložitých rekonštrukcií. Netreba nič búrať ani murovať, pretože ohniská tohto typu sa pripoja ku komínu a môžu okamžite začať slúžiť. Predsa len ide o dosť veľké plus, ktoré šetrí čas aj peniaze.

Zdroj: www.krbove-kachle-krby.sk


Menšie zaťaženie pre komín


Je známe, že krbová vložka dokáže oveľa viac zaťažiť funkčnosť komína. Najmä jeho časť zvaná prieduch býva často pod väčším tlakom, ak máte doma murovaný kozub. Ideálny prieduch by v tomto prípade mal mať aspoň 20 centimetrov, kým pri šikovných kachliach či peciach postačí 13-15 centimetrov.


Nezabúdajme ani na cenu


Pri všetkých tých výhodách spomeňme ešte lepšiu obstarávaciu cenu. Kvalitné piecky alebo kachle si dokážete v súčasnosti bez problémov kúpiť za menej ako 1000€. Navyše treba povedať, že za peniaze investované do slabšieho kozubu dokážete zohnať extra kvalitné ohniská práve v podobe pecí a kachlí.

Zdroj: www.housemag.cz


A čo ich mínusy ?


Samozrejme, že využívanie týchto špeciálnych krbových ohnísk prináša aj isté nevýhody. Tie zas nahrávajú do karát viac klasickým kozubom, no pozor! V celkovom ponímaní je jasné, že aj keď majú kachle a piecky menší efekt a sú o niečo slabším zdrojom tepla, ich praktický osoh je omnoho väčší a práve preto sú také populárne.

Zdroj: www.krby-kozuby-srubka.sk


Hlavné nevýhody :


–        rovnako ako pri kozube sa nevyhnete neporiadku vytvorenom spaľovaním

–        s výberom paliva to je komplikované a musíte si vybrať presne podľa typu ohniska

–        sálanie nie je také silné, takže ako zdroj tepla majú pomerne slabší výkon

Zdroj: www.kureniezen.sk


Aj keď klasický murovaný kozub pôsobí majestátne a zároveň je vkusným interiérovým doplnkom, o jeho praktickom využití sa už v takých superlatívoch vyjadrovať nemôžeme. Vzhľadom na viacero javov, ktoré prináša jeho používanie, sa dostali do pozornosti práve rôzne typy krbových kachlí a pecí. Tie síce neposkytujú takú čarovnú atmosféru, no praktická stránka a jednoduchosť pri manipulácií ich radí medzi silných konkurentov kozubov, čo je dokázané viacerými výhodami. Čo myslíte, je murovaný kozub tým najlepším riešením?


Text : Róbert Bosák

Foto : krbova-kamna.cz, kozuby-kachle.com, krbove-kachle-krby.sk, housemag.cz, krby-kozuby-srubka.sk, kureniezen.sk