Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Stredná zdravotnícka škola v Poprade bude mať novú telocvičňu

Napísal Róbert Bosák, 16.02.2024

Rozvoj školskej infraštruktúry v Prešovskom kraji pokračuje aj v roku 2024. Výstavba sa pripravuje aj v Poprade. V areáli miestnej zdravotníckej školy pribudne nový objekt. V novostavbe bude zriadená telocvičňa.


Stredná zdravotnícka škola v Poprade bola založená v 60. rokoch. Jej žiaci počas 60 rokov prevádzky nemali k dispozícii vlastnú telocvičňu. V jarných a jesenných mesiacoch cvičili na vonkajších športových plochách, počas zimy využívali telocvične v areáli iných popradských škôl. Situácia sa zmení po výstavbe novej budovy v areáli zdravotníckej školy. Jej priestory poslúžia ako sídlo novej telocvične.

Zdroj: kampo.sk


Nová telocvičňa aj parkovisko


O zámere výstavby telocvične pri Strednej zdravotníckej škole v Poprade sa hovorí už pár rokov. Realizácii projektu bránili problémy s nájdením vhodného pozemku. Škole sa po čase podarilo nájsť miesto na výstavbu nového objektu. Vybudovaný bude na pozemku za školou, ktorý zriaďovateľ Prešovský samosprávny kraj (PSK) získal od mesta Poprad. Na nadobudnutých parcelách postaví budovu telocvične, ktorú spojovacou chodbou prepojí so starším školským objektom. V areáli strednej školy vznikne aj nové parkovisko.


Výstavba začne na konci roka


Realizácia projektu má začať ešte počas tohto roka. Štart výstavby je predbežne naplánovaný na záverečný štvrťrok. Dovtedy prebehne verejné obstarávanie a PSK podá žiadosť o dotáciu z Fondu na podporu športu. Príspevok má pokryť 70 % z celkových nákladov na realizáciu. Pôvodne sa rátalo s investíciou vo výške 1,3 mil. €, no kvôli nárastu cien energií a materiálov sa stavebné práce predražia približne o 0,5 mil. €. Hotové majú byť za 12 až 18 mesiacov od začiatku realizácie.


Text: Róbert Bosák
Zdroj: TASR – teraz.sk, PSK – po-kraj.sk
Zdroj foto: kampo.sk