Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Stavebná produkcia v EÚ počas júla stagnovala

Napísal Róbert Bosák, 24.09.2020

Začiatok letných prázdnin v európskom stavebníctve nepriniesol veľkú aktivitu. Objem stavebnej produkcie však v priebehu júla nezaznamenal ani žiadny dramatický prepad.

 

Produkcia v celej EÚ klesla len o 0,1 %

 

Stavebné firmy v EÚ pracovali počas júla len o niečo pomalším tempom ako mesiac predtým. Výsledkom bol minimálny pokles celkového objemu stavebnej produkcie v EÚ. Podľa údajov Eurostatu sa v porovnaní s júnom znížil iba o 0,1 %. Keďže júl je dovolenkovým mesiacom, kedy produkcia už tradične dosahuje nižšie čísla, analytici hodnotia tento výsledok kladne.

Zdroj: timberindustrynews.com


Eurozóna zaznamenala mierny nárast

 

Priaznivé hodnotenie vývoja objemu stavebnej produkcie za júl 2020 sa spája aj so samotnou eurozónou. V krajinách platiacich eurom bol dokonca zaznamenaný plusový výsledok. Nárast síce dosiahol iba 0,2 %, no vzhľadom na dovolenkové obdobie a stále pretrvávajúce dopady koronakrízy sa jedná o priaznivý signál do ďalších mesiacov.

Zdroj: euranetplus-inside.eu


Medziročný pokles dosiahol skoro 4 %

 

Medziročné porovnanie objemu stavebnej produkcie prinieslo úplne iné čísla, nanešťastie nie také priaznivé. Tohtoročný júlový objem v porovnaní s tým minuloročným totiž dosť zaostal. Pokles bol zaznamenaný v eurozóne aj v celej EÚ. V oboch prípadoch sa vyšplhal na úroveň takmer 4 %.

 

Medziročný pokles stavebnej produkcie (júl 2020)

Eurozóna

- 3,8 %

- 3,9 %

Zdroj: ec.europa.eu

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ec.europa.eu

Zdroj foto: timberindustrynews.com, euranetplus-inside.eu