Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Starý anglický mlyn zmenili na útulný domček

Napísal Róbert Bosák, 30.10.2015

Vidiecke bývanie môže mať mnoho podôb a každá z nich má svoje jedinečné čaro. Podobne je tomu aj v prípade obývania veterného mlynu, ktoré je síce netradičné, no o to viac prináša nezameniteľný dojem. 


Veterné mlyny boli v minulosti bežne využívané po celej Európe. Niektorí ľudia sa živili ako mlynári a priamo pri mlyne si budovali aj svoje skromné príbytky. Tento štýl bývania ponúkal originálny spôsob života, ktorý vyhľadávali mnohí, no s postupným rozvojom technológií sa čoraz rýchlejšie vytrácal. Avšak v súčasnosti sa nájdu obyvatelia, ktorí milujú tradície a zopár veterných mlynov je vďaka nim obývaných, aj keď tieto netradičné obytné objekty si prešli dôkladnou rekonštrukciami a zmenili svoj výraz.

Zdroj: www.telegraph.co.uk


Z 200-ročného mlyna štýlový príbytok

 

Inšpirácia na nezvyčajný spôsob bývania k nám prichádza od manželov Edwardovcov priamo z Anglicka. Dvojica Catherine a Nick si dávnejšie kúpili starý veterný mlyn a po rozsiahlych rekonštrukčných prácach  ho premenili na štýlový rodinný dom, ktorému nič nechýba. Bývalý mlyn sa nachádza v dedinke Pilling uprostred krásneho anglického regiónu Lancashire a jeho výstavba sa datuje do roku 1808. Edwardovci tak prerobili dosť starý objekt, ktorý by bez ich zásahu už možno nestál na svojom mieste.

Zdroj: www.telegraph.co.uk

 

Súhra histórie s moderným dizajnom

 

Myšlienku premeny veterného mlynu na útulný dom môžu niektorí vnímať skepticky, no pár z Anglicka jasne ukázal, že tento spôsob bývania je komfortný a príťažlivý. Objekt samotného mlynu poskytuje nádych klasiky a bývaniu dodáva historický podtón, ku ktorému sa pridáva štýlovo zladený moderný dizajn interiéru. Zariadenie domácnosti, farebné spektrum aj použité materiály tak vytvárajú dôkladnú súhru, ktorá poskytuje príjemné prostredie a stará sa o pomyselné teplo domova. 

Zdroj: www.telegraph.co.uk

 

Idylické bývanie na anglickom vidieku

 

Očarujúce vidiecke prostredie v oblasti Lancashire ponúka typickú anglickú krásu, ktorou sa vyznačuje celý región. Niet sa čo čudovať, že Edwardovci si užívali túto idylickú atmosféru toľko rokov a s radosťou budú spomínať na nezabudnuteľné zážitky aj po plánovanom predaji domu. Noví majitelia si budú môcť takisto užívať túto perfektnú atmosféru miestneho vidieka a vďaka životu v tomto dome sa vcítiť do stredovekého života anglických mlynárov.

Zdroj: www.telegraph.co.uk

 

Veterný mlyn z anglickej dedinky Pilling nie je jediným objektom tohto typu, ktorý sa stal vhodným priestorom na vidiecke bývanie. Podobné domácnosti nájdeme aj v ďalších častiach Anglicka a nechýbajú ani v iných európskych krajinách. Aj keď takýto spôsob života nie je vôbec bežný, ponúka viacero pozitív vyhľadávaných najmä milovníkmi života v historickom duchu, čo je hlavným dôvodom prerábania veterných mlynov na útulné domčeky. 

 

Text : Róbert Bosák

Foto : telegraph.co.uk