Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Starostlivosť o interiér - 1. časť : Podlahy

Napísal Róbert Bosák, 27.11.2014

Starostlivosť o interiér aj vonkajšie priestory spojené s obytnou plochou je hlavným krokom k udržiavaniu svojho bývania v perfektnej kondícií. Najväčšiemu tlaku bývajú vystavované vždy konštrukcie, pri ktorých by mala byť ochota majiteľa venovať sa ich kvalite na prvých miestach.

Zdroj: www.hiric.cz


V interiéroch znášajú najväčšiu záťaž práve podlahové krytiny, ktoré sa môžu neustálym užívaním poškodiť najskôr. Popri ďalších konštrukčných častiach by sme mali dbať o ich stav minimálne v rovnakej miere ako sa staráme o nábytok, spotrebiče alebo okná. Samotná podlaha tvorí v domácnosti akýsi povrchový pilier, po ktorom pravidelne chodíme, stojí na nej nábytok a pomáha nám pri ďalších požiadavkách pre spokojné bývanie. Preto nie je správne zanedbať jej stav a ľahostajne ju nechať vystavovanú škodlivým vplyvom. Osvedčené metódy starostlivosti vznikli práve preto, aby ste získali zaujímavé tipy k udržiavaniu životnosti podláh.

Zdroj: www.modomlm.sk


Podlaha ako významná súčasť domácnosti


Samozrejme, že stará použitá podlaha sa môže pravidelne vymieňať za novú. Obyvatelia, ktorým vyhovuje tento spôsob by sa mohli ohradiť tým, že vďaka možnosti pravidelnej výmeny podlahy nemusia až tak dôkladne dbať o jej kvalitatívny stav, no nie je to celkom pravda. Podlahové krytiny nám nemajú slúžiť len ako estetické prvky, ich význam spočíva hlavne v schopnosti tlmiť hluk, zachovávať teplo a udržiavať hygienickú úroveň domácnosti.

Zdroj: www.modomlm.sk


Cieľ zodpovednej starostlivosti o podlahu :


-         vďaka udržiavaniu kvalitnej podlahy sa vyhnete jej nutnej renovácií

-         čistá podlaha je nielen Vašou vizitkou, ale hlavne prevenciou pred špinou

-         nárazy, hluk a prenikavé zvuky bude s dobrou podlahou počuť menej

-         kvalitný stav podlahy oceníte najmä v zime, keď bude uchovávať teplo

-         jedna z interiérových konštrukcií bude fungovať, čím sa podporí celá statika

Zdroj: www.plovouci-podlaha.eu


Niekoľko užitočných tipov pre udržiavanie podlahy :


Používajte správne prípravky – Pri čistení nemôžete použiť ľubovoľné prípravky. Každá podlaha vyžaduje špeciálne prostriedky podľa výrobného materiálu, ktoré jej neškodia, ale naopak ju chránia. Ochranné nátery aplikujte vždy podľa pokynov predajcov.


Vysávajte, zametajte, čistite – Pravidelná starostlivosť o podlahu by mala pozostávať hlavne z čistenia. Ak aspoň raz týždenne podlahu povysávate či pozametáte a vyčistíte ju správnym prostriedkom, výrazne zvýšite pravdepodobnosť jej väčšej trvácnosti.


Skúste rohože a vankúšiky – Kamene, piesok, štrk alebo iné nečistoty zvonku sa Vám pravidelne zachytávajú na podrážkach. Aby ste ich nenosili domov a nezaťažovali nimi podlahu, skúste použiť rohože alebo rozličné ochranné vankúšiky. Efekt stojí určite za to.


Opatrne s vodou a pôdou – Pri narábaní s vodou, zeminou alebo inými prírodnými prvkami buďte pozorní, aby ste podlahu neoliali alebo nevystavili nejakým poškodeniam. Väčšina typov podláh sú citlivé na tieto vplyvy a ich reakcia skončí zvyčajne drobnými škodami.


Pozor na obuv – Ak už chodíte doma obutí, dávajte pozor na nevhodnú obuv. Najväčším nepriateľom zdravých podláh sú vysoké opätky, čo platí dvojnásobne pri kožených a korkových krytinách. Nezabúdajte ani na strihanie pazúrikov u psa alebo mačky, čím si môžete ušetriť dostatok škrabancov.

Zdroj: www.doplnkydomu.cz


Tipy ako udržiavať podlahu v čo najlepšom stave sú určené všetkým, ktorí hľadajú nejaký užitočný spôsob vedúci k zachovávaniu kvality svojich interiérových častí. Keďže podlahu môžeme právom považovať za jeden z pilierov domácich konštrukcií, zvýšený záujem o správnu starostlivosť je určite na mieste. Pokojne aplikujte v praxi ktorúkoľvek z našich rád a pokúste sa spraviť pre Vašu podlahu maximum. Veď je Vašim oddaným domácim pomocníkom.  


Text : Róbert Bosák

Foto : hiric.cz, modomlm.sk, plovouci-podlaha.eu, doplnkydomu.cz