Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Staré kostoly sa dajú premeniť na komfortné domy

Napísal Róbert Bosák, 15.08.2015

Nezvyčajných nápadov na bývanie je viac ako dosť a pokiaľ si myslíte, že končia pri perníkových chalúpkach, plávajúcich domoch alebo strašidelných zámkoch, potom Vás sklameme. Žiť sa dá aj v kostole, ktorý síce nie je bežným miestom na bývanie, no pre milovníkov originálnych nápadov je priam snom.


Kostoly nemusia byť len duchovnými centrami, v ktorých sa kresťania schádzajú za účelom bohoslužieb. Ich priestory sa dajú využiť aj na bývanie, čo znie divne, no dnes si predstavíme štyri zaujímavé prípady toho, ako sa práve kostoly zmenili na obytné budovy. Stačili peniaze na kúpu a rekonštrukciu, snaha záujemcov o realizáciu netradičného príbytku a ochota dotiahnuť zámer do úspešného konca. A pri pohľade na výsledok musíme uznať, že tá snaha stála naozaj za to.

Zdroj: parish.rcdow.org.uk


Westbourne Grove Church (Londýn, Anglicko)

 

Tím architektov z londýnskeho štúdia DOS Architects sa v minulosti ujal jednej zaujímavej požiadavky. Tou bolo premena legendárneho kostola Westbourne Grove Church v prestížnej londýnskej štvrti Nothing Hill na komfortné bývanie v netradičnom štýle. Priestory gotickej stavby umožnili majiteľom dostať sa k presvetlenému bývaniu, ktoré ponúkalo priestrannosť a otvorený štýl, čím sa dostali k svojmu vytúženému bývaniu.  

Zdroj: www.westbournegrovechurch.org


Zdroj: www.westbournegrovechurch.org 


St.Saviours Church (Londýn, Anglicko)

 

Ďalší kostol, ktorý sa zhostil úlohy poskytnutia priestorov na bývanie, sídli v londýnskej štvrti Knightsbridge. Ide o historickú budovu, ktorá dlhšie neslúžila na žiadne účely, takže zaujala istého súkromníka, ktorý ju kúpil a podnikol v nej rozsiahle rekonštrukcie. Dnes ide skôr o vilu ako o kostol a v interiéri už z pôvodného vzhľadu kresťanského chrámu veľa neostalo. Výsledok prestavby v hodnote viac ako 10mil. libier však prináša maximálny komfort v tom najluxusnejšom štýle.


Zdroj: www.kodjoyengatrust.org.uk


Zdroj: www.dailymail.co.uk


Residential Church XL (Utrecht, Holandsko)

 

Myšlienka premeny starého opusteného kostola na moderne zariadený dom určený na riadne bývanie vzišla z hláv holandských umelcov pracujúcich v ateliéri Zecc Architekten. Tým sa podarilo zrealizovať svoj nápad a starú chátrajúcu stavbu znovu sfunkčniť, čím sa dostala do života už ako dom, nie kostol.

Zdroj: www.idesignarch.com


Zdroj: www.dailymail.co.uk


Church of Living (Utrecht, Holandsko)

 

Projekt ateliéru Zecc Architekten obnoviť staré kostoly a zmeniť ich na obytné nehnuteľnosti pokračoval aj pri Kostole života. Ten sídlil rovnako ako Residential Church XL v holandskom Utrechte a ich príbehy napísali podobný dej. Kostol života opäť ožil a dnes slúži ako rodinný dom ponúkajúci štandardné bývanie.

Zdroj: www.ibtimes.co.uk


Zdroj: www.ibtimes.co.uk


Motivácia ľudí hľadajúcich bývanie v zrekonštruovanom kostole môže byť rôzna. Kým jedni chcú žiť v historickej budove, druhí možno túžia po niečom nezvyčajnom. Určite sa nájdu aj takí, ktorí to považujú za prejav hlbokého náboženského cítenia. Každopádne, aj keď je kostol dosť netradičným miestom na zariadenie domácnosti, ide o zaujímavý nápad, ktorý má niečo do seba, takže prečo nie.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : parish.rcdow.org.uk, westbournegrovechurch.org, kodjoyengatrust.org.uk, dailymail.co.uk, idesignarch.com, ibtimes.co.uk