Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Stánok na kávu a šišky prerobený na minidom

Napísal Róbert Bosák, 11.11.2018

Popularita minidomov sa šíri po celej USA a ich dizajnéri ich realizujú v najrôznejších podobách. Napríklad v meste Nahant sa jeden z nich podarilo zriadiť v bývalom stánku, kde predávali sladké občerstvenie.

Zdroj: www.trendhunter.com 


Americký štát Massachusetts síce patrí ku konzervatívnejším, čo platí aj v oblasti miestnej architektúry, no napriek tomu v ňom rastie stále viacej moderných či dokonca nadčasových stavebných objektov vrátane minidomov. Medzi nimi je aj šikovný projekt od New Frontier Tiny Homes, ktorá predstavila štýlový minidom zriadený priamo v stánku s občerstvením.

Zdroj: www.dunkindonuts.com 


Zo stánku na kávu a šišky útulné bývanie

 

Ak chcela vyššie spomínaná spoločnosť premeniť svoj nápad na realitu, musela nájsť firmu, ktorá by im pomohla s poskytnutím vhodných priestorov. Takou sa stala práve firma Dunkin´ prevádzkujúca stánky s kávou a šiškami. Jeden taký poslúžil aj na zriadenie útulného malého minidomu ponúkajúceho skromné, no pohodlné bývanie pre jednotlivca alebo zaľúbený pár.

Zdroj: www.foodandwine.com


Mobilný dom so štandardnou výbavou

 

Šikovný minidom z mesta Nahant sa neosvedčil len kvôli dostatku pohodlia a priestoru. Za jeho hlavnú devízu sa považuje aj zariadenie interiéru, ktorému nechýba štandardná výbava so všetkým, čo by malo pohodlie v takomto príbytku prinášať. Zabudnúť však nesmieme ani na mobilitu minidomu, o ktorú sa postaralo práve zriadenie v pojazdnom stánku na kávu a šišky.  

 

- kuchynský kút s linkou, chladničkou a spotrebičmi

- spálňa na poschodí, do ktorej sa dá dostať rebríkom

- kúpeľňa s vaňou, umývadlom, toaletou aj práčkou

- súčasťou minidomu je výklopná veranda z dreva

Zdroj: www.foodandwine.com 


Na premenu stánku stačili 3 mesiace

 

Pôvodná podoba interiéru stánku mala od štandardného bývania príliš ďaleko, takže iniciátori nápadu mali čo robiť, aby ho prerobili do súčasnej verzie. S pomocou uplatnenia niekoľkých druhov recyklovaných materiálov sa im minidom využívajúci aj také metódy ako spaľovanie biopaliva, okrem iného aj paliva z kávového oleja, podarilo prerobiť za 3 mesiace.

Zdroj: www.treehugger.com 


Minidom slúži ako ubytovací objekt pre kohokoľvek, kto prichádza do mesta Nahant. Cena za noc v jeho priestoroch sa aktuálne pohybuje od 10 dolárov.  

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.businessinsider.com, www.trendhunter.com, www.dunkindonuts.com, www.foodandwine.com, www.treehugger.com