Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Správny výber klimatizácie a jej následné používanie

Napísal Róbert Bosák, 04.07.2015

Vysoké teploty sa k nám po kratšej prestávke opäť vracajú a v najbližších dňoch nás čakajú typické letné horúčavy. Preto sa pripravte na júlové teplo v plnom prúde a zapínajte klimatizácie. 


Klimatizácie patria k najužitočnejším letným pomocníkom, ktorí nám pomáhajú vydržať extrémne horúčavy vo väčšom pohodlí. Už dávno nie sú len súčasťou predajní, kancelárií a dopravných prostriedkov a svoje miesto si získali aj v mnohých domácnostiach, kde sa starajú o spríjemňovanie atmosféry prostredníctvom ochladzovania vzduchu v daných priestoroch.


Výber správneho zariadenia je základ

 

Ak chceme, aby nám klimatizácia slúžila účinne a efektívne, potom si musíme dať záležať už pri jej výbere. S tým sa spája zodpovednosť a prehľad, vďaka čomu dokážeme nájsť správne zariadenie vhodné práve pre konkrétne priestory. Na trhu je veľké množstvo modelov, ktoré síce majú rovnakú úlohu, no ich využitie nemusí byť najvhodnejšie vo všetkých objektoch. Aj preto je dobré dôkladne sa pripraviť na kúpu a nenechať nič na náhodu. Pokiaľ si naštudujete základné informácie o výbere správnej klimatizácie a necháte si poradiť odborníkmi, dokážete si domov odniesť ideálneho pomocníka, ktorý splní svoj účel. 

 

Pri výbere venujte pozornosť :


-         orientácií bytu alebo domu na konkrétnu svetovú stranu

-         dispozičnému riešeniu interiéru, najmä priestoru pre klímu

-         počtu okien v domácnosti a ich celkovej veľkosti

-         počtu ľudí, ktorí sa nachádzajú v danej miestnosti

-         druhom spotrebičov a ich charakterovým vlastnostiam

-         odhadovanej tepelnej záťaži, ktorú má klíma zvládnuť

Zdroj: www.klimatizacia-vzduchotechnika.sk


Inštaláciu nechajte na odborníkov

 

Aj keď správny domáci majster zvládne inštaláciu klimatizácie sám, predsa je lepšie nechať túto prácu na odborníka, ktorý sa montáži venuje profesionálne. Najmä v starších panelákoch treba byť pri inštalácií obozretný, pretože steny sú postavené inak ako v iných typoch budov a to môže priniesť komplikácie. Montáž klímy profesionálmi stojí peniaze, no pokiaľ trafíte na dobrú firmu, dostanete túto službu v cene, čo Vám ušetrí čas aj peniaze.

Zdroj: www.klimatizacia.eu


Nakoniec ešte správne používanie

 

Po výbere a montáži zariadenia ostáva len začať klimatizáciu správne používať. Tento krok závisí vo veľkom od tých prvých dvoch, pretože len ak máte vhodné zariadenie, ktoré je namontované na vhodnom mieste, môže chladenie splniť požiadavky. S tým súvisí najmä konkrétne nastavenie klimatizácie, pretože pri slabom výkone si priestory nedokážete schladiť ideálne a pri silnom zas riskujete zlý vplyv na zdravie všetkých obyvateľov.

 

Rady pre správne používanie klímy :

 

-         nastavte klímu tak, aby rozdiel medzi teplotou von a dnu nepresahoval 5 až 7 stupňov

-         fúkanie by malo byť zapnuté v takej intenzite, aby nespôsobovalo hluk

-         chladný vzduch by sa mal rozptyľovať priestorom, nie prúdiť len jedným smerom

-         snažte sa klímu zapínať čo najčastejšie v pravidelných intervaloch

Zdroj: www.slovenskyvyber.sk


Klimatizácia nie je jediný spôsob ako sa dá ochladiť vzduch v interiéri, no spomedzi všetkých riešení je najúčinnejší, pretože dokáže pracovať rýchlo a so silným výkonom. Jej problémom však je, že môže spôsobovať zdravotné ťažkosti a pri pravidelnom využívaní spotrebuje dosť veľké množstvo energie. Tieto prekážky sa dajú mierne eliminovať práve vďaka výberu správneho zariadenia a následného uváženého používania, takže pokiaľ viete s klimatizáciou pracovať, bude Vám počas celého leta dobrým sluhom.  


Text : Róbert Bosák

Foto : klimatizacie.lepcie.com, klimatizacia-vzduchotechnika.sk, klimatizacia.eu, slovenskyvyber.sk