Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Spoznajme podlahy z tkaného vinylu

Napísal Róbert Bosák, 23.04.2015

Vo svete podláh sa môžeme zoznámiť s viacerými druhmi krytín. Medzi nich patria aj podlahy z tkaného vinylu, ktoré sú vhodné do každej domácnosti a môžu dekorovať aj tú Vašu.

Zdroj: www.modernibyt.eu


Pri vyberaní vhodnej podlahy sa snažíme nájsť niečo štýlové, praktické a možno netradičné.  Zároveň chceme mať doma kvalitu a komfort, ktorú nám však v kombinácií s nezvyčajným dizajnom nedokážu poskytnúť všetky typy povrchov. Schopnosť vyhovieť týmto náročnejším požiadavkám majú práve tkané vinylové podlahy, ktorých vlastnosti sú zaujímavé pre mnohých majiteľov nehnuteľností.

Zdroj: www.ipsal.cz


Zoznámte sa s tkaným vinylom


Príťažlivé, sympatické a nekopírovateľné, aj takto môžeme charakterizovať vinylové tkané podlahy, ktoré môžu byť príjemným spoločníkom v ktorejkoľvek domácnosti. Aj keď nejde o žiadnu novinku, na trhu nie sú ani príliš dlho, takže ich plusy a mínusy stále nepozná dosť ľudí. Naše informácie o týchto špeciálnych podlahách prídu určite vhod, takže poďme si o nich povedať to najdôležitejšie.  

Zdroj: www.barkotex.cz


Forma a štruktúra podláh


Pri kontakte s názvom tkaný vinyl nás môže napadnúť prípadná spojitosť s klasickými vinylovými podlahami. Tento predpoklad je správny, pretože tkané podlahy sú vyrábané podobne ako klasické vinyly, akurát že na ich povrch sa aplikuje horná vrstva vinylu utkaného z vlákien. Podlaha je teda dvojvrstvová a plastická, pretože jej základná štruktúra sa pridŕža vinylových typov zložených z PVC materiálu. Tkaný vinyl je navyše obohatený o sklenenú výplň jadra vlákien v povrchovej vrstve zhotovenej tkaním.

Zdroj: www.optimal-design.cz


Rozmanitosť s univerzálnym využitím  


Na podlahách tohto druhu je najzaujímavejšia ich dizajnová rozmanitosť. Najčastejšie sa aplikujú v podobe štvorcov, ktoré dokážu potešiť veľkou variabilitou rôznych motívov. Nezabúdajme ani na ich kvalitatívne vlastnosti, ktoré umožňujú majiteľom nehnuteľností využiť tieto podlahy a podporiť tak komfort vo svojich priestoroch. V podstate neexistuje priestor, do ktorého by sa nedal vybrať nejaký zaujímavý povrch z tkaného vinylu, či sa jedná o priemyselné haly alebo domáce obývačky. Aj to svedčí o širokej univerzálnosti daného materiálu využívaného na podlahových krytinách.

Zdroj: www.optimal-design.cz


Je zaujímavé, že aj napriek vysokej kvalitatívnej úrovni a primeranej cene u nás nemajú tkané vinylové podlahy popularitu podobnú iným krajinám. Z veľkej časti je to spôsobené slabou informovanosťou verejnosti a konzervatívnym myslením Slovákov, ktorí sa najviac orientujú na klasické podlahy z dreva a keramických kachličiek. Tkaný vinyl zatiaľ zohráva hlavnú úlohu v kanceláriách, gastronomických zariadeniach a skladových objektoch, odkiaľ by sa postupne mohol rozšíriť vo väčšom aj do príbytkov.


Text : Róbert Bosák

Foto : modernibyt.eu, ipsal.cz, barkotex.cz, optimal-design.cz