Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Spoločnosť Intel postaví v Izraeli továreň za 23 mld. €

Napísal Róbert Bosák, 17.07.2023

Izraelský premiér označil projekt novej továrne Intel za najväčšiu zahraničnú investíciu v krajine. Výstavba novej megatovárne si vyžiada náklady vo výške 23 mld. €. Spustenie výroby je naplánované na rok 2027.

 

Americká firma Intel, ktorá patrí medzi lídrov v oblasti výroby čipov, pôsobí na izraelskom trhu takmer 50 rokov. V priebehu necelých 5 dekád sa vypracovala na najväčšieho exportéra a zamestnávateľa spomedzi všetkých súkromných firiem pôsobiacich v Izraeli. Výstavbou novej továrne za miliardy eur si dominantnú pozíciu v tejto časti sveta ešte posilní.

Intel, Zdroj: builtin.com

 

Megatováreň vyrastie na juhu Izraela

 

Výrobný komplex, ktorého výstavba si vyžiada 90 mld. šekelov (23,06 mld. eur), vyrastie na juhu krajiny. Domovom ďalšej izraelskej továrne sa stane mesto Kirjat Gat vzdialené zhruba 56 kilometrov od Tel Avivu. Pre menšie mesto s menej ako 50 000 obyvateľmi je to najväčšia investícia tohto druhu v histórii. Megatováreň prinesie (nielen) miestnym stovky pracovných pozícií. V samotnej továrni má pracovať pár tisíc ľudí. Ďalšie stovky až tisícky zamestnancov si nájdu prácu pri výstavbe továrne a v dodávateľských fabrikách.

 

Miliardy na výstavbu ďalších tovární

 

23 miliárd eur je len časťou obrovského multimiliardového balíka, ktorý Intel preinvestuje do výstavby nových tovární. V pláne je niekoľko fabrík vo viacerých krajinách. Len nedávno bol predstavený projekt novej továrne za viac ako 4 mld. USD, ktorá vyrastie pri poľskom meste Vroclav. Tá má spustiť výrobu podobne ako nová izraelská fabrika v roku 2027. Zástupcovia americkej spoločnosti ohlásili aj výstavbu nových komplexov v Írsku a v Nemecku. Nemecká továreň bude takisto patriť medzi väčšie investície. Intel na jej výstavbu vynaloží 17 mld. €.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – teraz.sk

Zdroj foto: builtin.com