Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Špeciálne a užitočné stoly - 1.časť

Napísal Róbert Bosák, 16.08.2014

Sú nezvyčajné a vyrábajú sa ako špeciálne kusy, no predsa sa dostanú do domácností, kde ponúkajú praktickosť a komfort. Aj napriek ich výnimočnosti a záujmu najväčších fajnšmekrov sú dostupné každému smrteľníkovi. Reč je o netradične navrhnutých stoloch, ktorých praktickosť nedopláca na eleganciu, ale obe vlastnosti idú rovnocenne ruka v ruke.


Aj nábytkové zostavy vrátane stolov mávajú svoje výstavy, akcie a "vernisáže," na ktorých sa predstavujú najnovšie modely zo sveta interiérového dizajnu. Miláno, Turín, Franfurkt či Madrid sú častými dejiskami rôznych veľtrhov a spoločenských podujatí, ktorých cieľom je predstaviť verejnosti nezvyčajné modely nábytkov. Takýto veľtrh býva aj na Slovensku, organizuje sa prevažne v Nitre a takisto na ňom nájdeme špeciálne doplnky, no priestor na taký široký výber ako v európskych metropolách tu určite nie je. 


Vyberáme niektoré zo zaujímavých modelov :


2-poschodové koleso


Mohutný podstavec, masívne drevo a okrúhly vzhľad. Znie to tak jednoducho, no podstata sa ukrýva vo vnútri. Stačí zatočiť stolom ako kolesom šťastia a zrazu sa Vám otvára vnútro, ktoré je väčšie, pretože celý vrch splynul so spodnou vrstvou. Krútením do spiatočného smeru ho opäť vrátite do pôvodného stavu. Roztvorenie zväčší plochu kruhu takmer dvonjnásobne, takže perfektný spôsob ako ušetriť miesto. Páni z Francúzska to vymysleli špeciálne, ale hlavne užitočne. 

Zdroj: www.4-construction.com


Z každého uhlu inak


Výrobcovia z Talianska priniesli špeciálny špirálový model, ktorý vyzerá z každého uhlu odlišne. Pohľadom na foto môžete namietať, no v skutočnosti budú dvaja ľudia stojaci v jednej miestnosti na protiľahlých kútoch izby vidieť stôl inak. Stôl je zaujímavý očný klam a vďaka tejto schopnosti vytvára skvelú možnosť na 3D výzdobu priestoru.

Zdroj: www.inkea.cz


S paletou v japonskom štýle


Poznáte stolovanie v duchu japonskej kultúry ? Ich blízky kontakt so zemou je starým rituálom a pri troške kreativity si ho môžeme užiť po svojom. Stačí nám paleta a kolieska (ako z nákupného vozíka) a originálny stolík je na svete. Najlepšie na ňom je, že má aj úložný priestor a vďaka kolieskam ho môžeme premiestňovať. 

Zdroj: www.nabytekzpalet.eu


Lavička či stôl ?


Friedrichshafen na juhu Nemecka ponúkol v roku 2011 drevený stôl, ktorý bol zároveň lavičkou. Celý mechanizmus fungoval jednoduchým hrebeňovým zasúvaním lavičky do stola, čím sa nábytková zostava šetrila pred poškodeniami. Išlo o záhradný nábytok, ktorý sa rýchlo dostal do predajní a bol dosť obľúbený.

Zdroj: www.nabytekzpalet.eu


"Stonožka"


Niektoré zo stolov sú vyslovene imidžovou záležitosťou, no to neznamená nulovú praktickosť. Aj takzvaná stonožka má svoje opodstatnenie, no v tomto prápade hrá hlavnú úlohu práve samotný vzhľad. Tento francúzsky unikát je však pre konzervatívnych Slovákov minimálne zaujímavý.

Zdroj: www.teak-zahrada.sk


Rôzne netypické stoly, ktorých vzhľad je viac ako unikátny, môžu byť súčasťou aj Vašej domácnosti. Stačí podrobne sledovať novinky vo svete nábytku a interiérového dizajnu a nájsť všetky potrebné informácie k zadováženiu si toho-ktorého modelu domov. Veríme, že aj náš seriál o netypických stoloch Vám priblíži niektoré z aktuálnych vychytávok, ktoré sú momentálne hitmi v Európe a stanú sa ozdobou trebárs aj Vášho interiéru. V ďalšej časti budeme pokračovať s touto témou a opäť si prinesieme zopár zaujímavých tipov o špeciálnych a užitočných stoloch. 


Text : Róbert Bosák

Foto : 4-construction.com, inkea.cz, nabytekzpalet.eu, teak-zahrada.sk