Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Španielsky dom z ruín, ktoré zachránili v poslednej hodine

Napísal Róbert Bosák, 06.04.2017

Nie vždy je za účelom realizácie útulného bývania potrebné stavať nové budovy. Viacero európskych projektov ukazuje, že tento účel splní aj obnova chátrajúcich objektov, čo sa podarilo aj v prípade španielskej ruiny premenenej na funkčný rodinný dom.

 

Nebyť odvážnych nápadov niektorých architektov, viacero starých nevyužívaných objektov s bohatou históriou by úplne schátralo. Jednou zo zrúcanín, ktorá sa ortieľu smrti vyhla, je aj polo rozpadnutá ruina zo Španielska. Práve jej dal architekt Jesus Castillo Oli úplne novú tvár a vrátil ju späť do života v podobe atraktívneho domu v originálnom nadčasovom prevedení.

 

Obývaná ruina

 

Architekt sa s pomenovaním projektu príliš netrápil a domu uštedril príznačný prívlastok La Ruina Habitada, čo v preklade znamená „Obývaná ruina.“ Už zo samotného názvu vyplýva, že ide o rezidenčné sídlo, ktoré vzniklo premenou starej chátrajúcej zrúcaniny spred mnohých storočí. Tá bola v alarmujúcom stave, takže autori netradičného projektu ju zachránili pred jej úplným zánikom, pričom z nej spravili elegantný a funkčný dom na vysokej úrovni.

Zdroj: emol.com

 

Pôvodná časť budovy zachovaná

 

Samotný dizajn objektu je prevedený v dosť netradičnom štýle, nakoľko dôraz na zachovanie pôvodného stavu zohrával jednu z kľúčových úloh. Ruina sa tak nedočkala estetickej úpravy fasády ani iných výrazných zmien obvodových stien, takže jej pôvodný vzhľad ostal naďalej v nedotknutom stave. Pridali sa akurát okná a strecha v atypickej podobe, ktoré spojili nádych histórie s aktuálnou modernou, čím vytvorili dokonalý nadčasový kontrast.

Zdroj: homeworlddesign.com  

Príjemné interiérové prostredie

 

Bodku za spojením pôvodného vzhľadu s moderným pohľadom na bývanie dalo zariadenie interiéru. Architekti sa pohrali s kombináciou farieb a materiálov tak dôkladne, aby vytvorili symbiózu vedúcu k maximálnemu komfortu. O príjemnú atmosféru vo vnútri domu sa stará dokonalé presvetlenie zapríčinené veľkými oknami a sklenenými stenami. Skvele odvedenú prácu môžeme pochváliť aj pri riešení dispozície, ktorá ponúka maximum voľného priestoru.

Zdroj: virlovastyle.com

 

Aj staré chátrajúce ruiny, ktoré sú len kúsok od úplného rozpadu, môžu dostať druhú šancu. Práve tento projekt zo Španielska je najlepším príkladom toho, že zachrániť sa dá akákoľvek stavba. A nielen zachrániť, ale rovno ju premeniť na plnofunkčný a elegantný dom, v ktorom cítiť príjemnú atmosféru obohatenú nedotknutou okolitou prírodou na každom jednom metri.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : pinterest.com, emol.com, homeworlddesign.com, virlovastyle.com, pomardevalvidia.es