Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Slovenský cestovný ruch v júli zaznamenal výrazné oživenie

Napísal Róbert Bosák, 22.09.2020

Skeptické prognózy predpovedajúce jednu z najslabších letných sezón cestovného ruchu sa nepotvrdili. Napriek tomu, že návštevnosť v našich ubytovacích zariadeniach bola v júli nižšia ako pred rokom, v niektorých ďalších ukazovateľoch dosiahla výrazný rast.

 

Po jarnom prepade návštevnosti v slovenských ubytovacích zariadeniach sú čísla za júl 2020 vzpruhou pre celý cestovný ruch. Podľa Štatistického úradu SR (ŠÚ SR) priniesli niekoľko plusových výsledkov, medzi nimi najmä výrazný mesačný rast návštevnosti. Zároveň rástol aj počet domácich návštevníkov, ktorých sa na Slovensku ubytovalo ešte viac ako pred rokom.

Zdroj: www.pixabay.com


Vyše 570 000 ubytovaných hostí

 

Mesačný nárast počtu ubytovaných hostí dosiahol podľa ŠÚ SR až 3-násobok. Kým v júni sa na Slovensku ubytovalo vyše 193 000 ľudí, v priebehu júla ich bolo už 570 053. Zároveň ide o najlepší výsledok od vypuknutia koronakrízy, ktorá po minuloročnej nadpriemerne úspešnej sezóne cestovný ruch výrazne zbrzdila. Práve uvedený júlový výsledok však prináša oživenie, ktoré podľa predbežných výsledkov pokračovalo aj v auguste.

 

Medziročný pokles dosiahol 20 %

 

Nadpriemerné čísla z minuloročného leta sa podpísali aj pod to, že napriek vyše 570-tisícovej návštevnosti bol počet hostí v júli tohto roka medziročne nižší o 20 %. Počas rekordného júla 2019 sa totiž na Slovensku ubytovalo až 712 314 návštevníkov. V rokoch 2017 a 2018 bola síce návštevnosť nižšia, no s výsledkom nad 600 000 hostí dosiahla takisto o niekoľko percent lepší výsledok ako v júli tohto roka.

 

Cestovný ruch potiahli domáci

 

K rekordnému minuloročnému výsledku prispel aj vysoký podiel zahraničných návštevníkov. Tých bolo počas tohtoročného júla podstatne menej, no situáciu zachránili Slováci. Podľa ŠÚ SR sa ich v slovenských zariadeniach ubytovalo najviac za posledné roky, o 2,2 % viac ako v júli 2019. S počtom 424 200 návštevníkov si uchmatli až 74,4 % podiel z celkového počtu ubytovaných.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: slovak.statistics.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com