Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Slovensko má nové priestory pre vedu a výskum

Napísal Róbert Bosák, 16.12.2015

Moderné priestory určené pre rozvoj výskumu neprinášajú osoh len vedeckej oblasti. Ich význam spočíva v poskytnutí nových pracovísk podporujúcich lepšie výsledky práce, ktoré môžu istou mierou ovplyvniť aj realitný trh.  

 

Dobré správy pre oblasť školstva, vedy a výskumu prichádzajú zo severu Slovenska. Žilinskej univerzite sa totiž podarilo sprevádzkovať nový Univerzitný vedecký park a postavilo sa aj  špičkové Výskumné centrum. Ide o moderné zariadenia s kvalitným vybavením, ktoré boli vybudované pre vedecké účely a ich výstavba dokáže pomôcť aj samotnému realitnému trhu.

Zdroj: www.zilina-gallery.sk

 

Pribudlo 29 moderných laboratórií

 

Cieľom originálneho projektu bolo postaviť budovy s modernými vedeckými pracoviskami, ktoré umožnia študentom aj vedcom uvádzať svoje nápady do praxe na oveľa vyššej úrovni. Tým sa univerzita priblíži európskemu štandardu a ponúkne našej vedeckej obci podmienky na napredovanie. Celkovo tak pribudlo 29 špičkovo vybavených laboratórií, ktorých výstavba stála spolu takmer 70 mil.€.

 

Výskum sa zameria aj na inteligentné budovy

 

Aj keď zameranie nových inštitúcií sa priamo nevenuje bývaniu a stavebníctvu, predsa len v tejto oblasti zohrajú nejakú úlohu a ovplyvnia náš realitný trh. Cieľom projektu je totiž ponúknuť mladým ľuďom priestor hľadať riešenia aj pre bežný život, medzi ktorými nebudú chýbať ani témy ako obnoviteľné zdroje energie či novinky v riadení inteligentných budov. To dáva priestor využiť potenciál slovenskej vedy v komplexnejšom ponímaní a v žilinských výskumných pracoviskách sa tak môže pracovať aj na podpore riešení pre moderné bývanie.

 

Dobrá inšpirácia pre ďalších

 

Okrem spomínaných oblastí výskumu, spočíva význam nových objektov pre realitný trh v samotnej inšpirácií. Tá by mohla byť dobrým príkladom pre ďalších kolegov zo stavbárskej praxe a popohnať ich k ešte väčšej podpore realizácie rôznych nových školských a vedeckých nehnuteľností, ktoré u nás stále chýbajú.

Zdroj: www.jgc.sk

 

Realitný trh nie je len o výstavbe bytov, biznis centier a nákupných stredísk, ale patria k nemu aj objekty zamerané na vedu a výskum. Pravda je, že z pohľadu investorov sú takéto projekty minimálne príťažlivé, pretože neprinášajú zisk ako je to pri iných typoch nehnuteľností. Ako perspektíva do budúcnosti sú však práve takéto centrá obrovským potenciálom, takže verme, že ich na Slovensku začne pribúdať v pomerne rýchlejšom tempe.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : zilina-gallery.sk, jgc.sk