Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Slávne filmové domy, ktoré rozsvietili ponuku realitných kancelárií

Napísal Róbert Bosák, 29.09.2017

Nie všetky nehnuteľnosti, ktoré vídavame vo filmoch, sú len prepracovanými kulisami či ateliérovými atrapami. Mnohé sú z nich reálne objekty, ktoré sa viackrát ocitli v ponuke realitiek. Medzi také patrí aj týchto 5 domov, ktoré si zahrali v slávnych filmoch.

 

Vila na ranči (Vlk z Wall Street) – Úspech filmu Vlk z Wall Street bol jedným z hlavných dôvodov, pre ktorý sa tento obrovský ranč s prepychovou vilou dokázal predať okamžite po zverejnení v ponuke. Vidiecky objekt z Long Islandu vyšiel nového majiteľa 2 milióny, za ktoré získal aj jazdiareň a rozsiahly okolitý pozemok.

Zdroj: pluska.sk

 

Dom Hanibala Lestera (Mlčanie jahniat) – Toto tajomné a temné sídlo v skutočnosti nie je až také desivé ako to vyzeralo vo filme Mlčanie jahniat. Presvetlený interiér viktoriánskeho domu je plný harmonických farieb a kvetinových motívov. Možno aj to presvedčilo jedného z kupcov, ktorý zaň v roku 2015 zaplatil 300 000 dolárov.

Zdroj: pluska.sk

 

Skrýša Jamesa Bonda (Diamanty sú večné) – Jedna z bondoviek zo 70.rokov, Diamanty sú večné, sa natáčala aj v luxusnej rezidencii situovanej v Palm Springs. Dom s výmerou 830m2, v ktorom Sean Connery ako James Bond trávil čas, sa pred istým časom ocitol v ponuke za 6 miliónov.

Zdroj: pluska.sk

 

El Fureidis (Scarface) – Medzi predávanými filmovými nehnuteľnosťami sa pred 2 rokmi objavila aj legendárna rezidencia zo snímku Scarface. Nadčasová vila s pozemkom 10 akrov stála rekordných 35 miliónov dolárov, no ani to nebolo prekážkou na veľmi rýchle nájdenie spokojného kupujúceho.

Zdroj: abc7chicago.com

 

Dom Dursleyovcov (Harry Potter) – Sídlo Vernona, Petonie a Dudleyho z Harryho Pottera na filmovej adrese Privátna cesta 4 je zároveň skutočným domom. Kto si ho chce obhliadnuť osobne, musí sa vydať do grófstva Berkshire v meste Bracknell. Objekt od natáčania prešiel istou renováciou, ktorá zvýšila jeho cenu na súčasných 620 000€.

Zdroj: pluska.sk

 

Spomínané domy sú len malým zlomkom filmových nehnuteľností, ktoré sa niekedy objavili v ponuke voľných realít. V prípade týchto objektov však ide o prípady, ktoré vzbudili najviac pozornosti a okolo ich predaja bolo najviac práce. Napriek tomu je jasné, že realitní makléri budú mať s predajom ďalších slávnych filmových domov plné ruky práce aj naďalej.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : pluska.sk, dailymail.co.uk, abc7chicago.com